Jaksovoittojen ollessa tasan supervuoro on ratkaissut pesäpallo-ottelun voittajan kaudesta 1990 lähtien. Jatkossa näin ei tapahdu Superpesiksen, Ykköspesiksen ja nuorten Superpesiksen runkosarjaotteluissa, vaan ratkaisu haetaan suoraan kotiutuskilpailusta. Pudotuspeleihin supervuoro jää vielä käyttöön.

Pesäpallo-ottelussa jaksovoitosta saa yhden sarjapisteen. Tarvittaessa kolmas sarjapiste ja samalla ottelun voittaja ratkaistaan tulevalla kaudella kotiutuskilpailussa.

– Muutoksen myötä joukkueet ottavat kotiutuskilpailun aiempaa paremmin huomioon otteluun valmistauduttaessa ja taktiikkaa laadittaessa. Kotiutuskilpailuun voi syntyä täysin uusia taktisia elementtejä ja pelillisiä oivalluksia, joita emme ole koskaan aiemmin peleissä kokeneet. Kotiutuskilpailu on hieno ja urheilullinen tapa ratkaista voittaja. Se tarjoaa yleisölle mielenkiintoisen ja dynaamisen huipennuksen tasaiselle ottelulle, kertoo Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka liiton tiedotteessa.

Miesten Superpesiksen runkosarjassa pelattiin viime kesänä 58 ja naisten Superpesiksen runkosarjassa 35 supervuoroa. Jatkossa nämä kaikki korvataan kotiutuskilpailulla, jossa etenijä asetetaan suoraan kolmospesälle ja lyöntivuoroinen lyöjä saa heti eteensä kotiutustilanteen.

Pesäpalloliiton johtokunnan tekemä päätös on lisäksi voimassa kaikissa Talvisuperin otteluissa.