Ysien neljäs leiriviikonloppu huipentui Imatralla pelattuun harjoitusotteluun Joensuun Mailaa vastaan. Uudistunut joukkue pelasi ensimmäistä kertaa yhdessä, joten peli oli hieman ailahtelevaa mutta nousujohteista. Iloinen peli-ilme kesti läpi ottelun, ja viikonlopun kovista harjoituksista huolimatta nähtiin säpäkkiä pelisuorituksia. Tällä kertaa JoMa vei ottelun nimiinsä jaksoin 0-2 (1-2, 3-5). Pelinjohtaja Lantta kiteytti ottelua seuraavasti.

JoMa pelasi pirteästi ja ansaitsi ilman muuta halliavauksesta voiton. Heillä on kaikki palikat valmiina pelata Superipesistä tulevaisuudessa. Meillä oli paljon uusia pelaajia ja selkeästi jännitystä ilmassa. Emme lähteneet tässä vaiheessa pelaamaan tuloksesta, vaan haimme (ja saimme) paljon onnistumisia.

Lantta kaipasi joukkueeltaan hieman lisää huolellisuutta, mutta muistutti, että aikaa pelisuoritusten parantamiseen on rutkasti.

– Huolellisuutta ja keskittymistä olisin kaivannut aavistuksen lisää, mutta tärkeintä on, että nyt ensimmäinen ottelu on takana päin ja voimme miettiä rauhallisesti lopputalvea. Tämä on oppimisprosessi, ja talvea on vielä jäljellä.

Erityismaininnan Lantta antaa Ysien junioriosastolle, joka täytti ruutunsa hienosti. Lisäksi Lantta oli innoissaan Susanna Alavan vahvasta paluusta kopparin tontille.

Nuori kaarti, kuten Essi Rytteri ja Amanda Timperi, pelasivat ennakkoluulottomasti aikuisten ympyröissä. Oli myös ilahduttavaa nähdä Susanna Alava 1,5 vuoden tauon jälkeen tositoimissa. Aika kivasti hän näytti, että emäntä on taas talossa.

Vaikka harjoituspeli jätti Ysittärille paljon pureksittavaa, joukkue suuntaa jo hiljalleen katseita tuleviin koitoksiin. Ysien hallikausi jatkuu SiiPeä vastaan sunnuntaina 10.2 klo 16.00 Imatralla.