Pesä Ysit matkaavat viikonlopuksi Pohjanmaalle, kun lauantaina joukkue kohtaa Lappajärven Veikot ja sunnuntaina Seinäjoen Maila-Jussit vieraskentällä.

Ysit avasivat kautensa keskiviikkona kotiottelulla Rauman Feraa vastaan ja nappasivat kauden avauspisteensä vietyään avausjakson raumalaisilta 2-1 lukemin. Lopulta Fera pinnisti kuitenkin voittoon napaten toisen jakson itselleen 3-8 ja supervuorossa se teki ainoan juoksun ja nappasi ylimääräisen pisteen 0-1 lukemin.

Luonnollisesti kauden avaus oli hieman hapuileva, mutta valonpilkahduksiakin ilta-auringon lisäksi nähtiin. Eveliina Rantonen iski uransa kolmannessa superpesisottelussa ensimmäisen kunnarin yllättämällä Feran kakkoskoppari Tinja Töyrylän ja kirmaamalla kolmoselle kunnarin arvoisesti.

Lisäksi ulkopelaamisessa nähtiin jaksoja, jolloin joukkue esitti erinomaista pelaamista, mutta kauden tässä vaiheessa heikkojakin jaksoja pelaamisessa vielä on. Viikonlopun vastustajat ovatkin Yseille erinomainen mittari ja mahdollisuus saada tasaisuutta ulkopelaamiseen.

Vastustajat

Viikonlopun vastustajat Lappajärven Veikot ja Seinäjoen Maila-Jussit ovat kummatkin aloittaneet kautensa otteluilla TOP-3 joukkueita vastaan.

Lauantainen vastustaja Lappajärven Veikot vahvistui talven aikana neljällä pelaajalla. Joukkueeseen liittyivät Lotta Lax Porin Pesäkarhuista, Milla Oravasaari ykköspesiksen Vaasan Mailattarista, sekä Nea Moilanen ja Ella Mäkelä Jyväskylän Kirittäristä.

Lappajärvi on avannut kauden kahdella tappiolla. Kauden avauksessa se matkasi Lapualle, jossa Virkiä vei kolme pistettä 1-6, 0-7 lukemin. Kauden toisessa ottelussa lappajärveläiset kohtasivat hallitsevan Suomen mestarin Jyväskylä Kirittäret. Vaikka Lappajärvi tappeli jaksovoitosta ensimmäisen jakson häviten sen 2-0, oli toisella jaksolla kyyti kylmää. Kirittäret takoi toisella jaksolla peräti 25 juoksua voittaen jakson 25-1.

Sunnuntainen vastustaja Seinäjoen Maila-Jussit menetti talven aikana neljä pelaajaa, joista ainoana uraansa jatkaa Saara Suomalainen, joka siirtyi Ykköspesiksen Haminan Palloilijoihin. Tilalle seura hankki seitsemän pelaajaa. Roosa Aho siirtyi Seinäjoelle Lappajärven Veikoista, Johanna Karjanlahti Siilinjärven Pesiksestä, Anni Laakso, Maiju Mäntylä sekä Selina Saarenpää Nurmon Jymystä, Jennina Ojala Jalasjärven Jalaksesta ja Liinu Turpela helsikiläisen Roihun riveistä.

Seinäjoki on aloittanut kauden myös kahdella tappiolla. Se kohtasi kauden avauksessaan viime lauantaina Porin Pesäkarhut ja Halli-SM:n voittanut Pori nappasi avausjaksolta 1-4 voiton ja takoi toisella jaksolla tylyt 1-10 lukemat taululle. Kauden toisessa ottelussaan Seinäjoki vieraili Lapualla, jossa kotijoukkue oli 2-0 parempi.

HISTORIA

Kolmannen kautensa Superpesiksessä aloittava Lappajärvi on kohdattu kaikkiaan kahdeksan kertaa ja seitsemänä kertana Ysit ovat napanneet ottelusta voiton. Ainoa tappio tuli kesäkuussa 2017, kun Lappajärvi haki 0-1 vierasvoiton Vanhikselta. Huomioitavaa on myös, että Ysit eivät ole koskaan menettäneet pistettäkään Lappajärvellä vaan kaikki neljä vieraskohtaamista ovat päättyneet Ysien 0-2 voittoon.

Seinäjoki on puolestaan kohdattu Superpesiksessä kaikkiaan 13 kertaa. Voittoja on tullut neljä ja tappioita yhdeksän. Viime kesänä Seinäjoki oli kummassakin ottelussa parempi ensin kotonaan kesäkuussa lukemin 2-0 ja heinäkuussa Vanhiksella 1-2 supervuoron jälkeen. Viimeisin voitto Seinäjoesta on tullut vieraissa 3. elokuuta 2017, jolloin Seinäjoki kaatui puhtaasti 0-2.