Ysien kiertue Pohjanmaan lakeuksilla päättyi voittoon, kun Lappajärven Veikotkin kaatui supervuoron jälkeen 1-2 (5-0, 0-2, 2-3) lukemin.

Nihkeästi alkoi Ysien ottelu Lappajärveä vastaan. Vaikka ulkopelissä ei suurempia vaikeuksia ollutkaan, niin sisäpelissä joukkueella oli suuria vaikeuksia saada etenijöitä kentälle. Kotijoukkue pääsikin heti toisesta vuorosta eteenpäin niskan päälle. Aliisa Yli-Kortesniemen hieno lyönti kakkosjatkeelle painui Veikkolan laajalla kentällä kauas ja vaikka kakkoskoppari Roosa Örså yritti syöksyä pallon kiinni kentän ulkopuolella, niin tuloksena oli kaksi juoksua.Kun sisäpelin tukkoisuuteen ei löytynyt lääkkeitä käytti Lappajärvi tilanteen hyväkseen. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue iski kaksi juoksua lisää ja vei jakson selvästi 5-0.

Aika kaksijakoinen olo on ottelusta. Lappajärvi sai ensimmäisellä jaksolla laadukkailla lyönneillä viisi juoksua, vaikka yhdestä niistä piti tehdä palo. Ulkokenttä toimi kuitenkin loistavasti koko ottelun ajan, kertoi pelinjohtaja Jerry Stenberg taiston tauottua.

Toinen jakso osoittautui täysin päinvastaiseksi kuin ensimmäinen. Ysit sai heti ensimmäisestä vuorosta lähtien onnistumisia niin sisällä kuin ulkonakin. Ysit rikkoi kuparisensa Örsån toimesta, jonka rohkea kakkosrajaleikkuri viimeisenä lyöjänä antoi selvästi happea tuleviin sisävuoroihin. Etenkin toisella jaksolla Ysien ulkopeli Marianne Sivosen johdolla oli myrkkyä kotijoukkueen sisäpelille, sillä kotijoukkue sai ensimmäisen kolmostilanteen luotua vasta neljännellä sisävuorollaan. Kun sisäpelissä tuli myös onnistumisia alkoi ottelu hiljalleen kääntymään vierailijoiden suuntaan.Toista ottelua peräkkäin vastustajaa lautasen äärellä härnännyt Sivonen saikin jälleen Stenbergin kehut.

Sivonen on nyt pelannut kaksi perättäistä ottelua aivan Superpesistasolla. Helppohan minun on johtaa ulkopeliä, kun vastustaja on vaikeuksissa lautasen äärellä.

Sivostakin enemmän Stenberg käytti ylisanoja joukkueen kuopuksesta, joka saapui joukkueeseen Joensuusta.

Joensuusta meille tullut kolmoskopparina pelannut 16-vuotias mopotyttö Aino Koistinen tuli meille mieli avoimena ja pelasi ensimmäisissä ykköspesisotteluissaan todella rohkeaa peliä. Annan tuollaiselle esityksen jälkeen täysin anteeksi sen, että yksi lyönti menee räpylän alta läpi.

Ysien napattua 2-0 voiton toisella jaksolla ottelu kahden aiemman vierasottelun tapaan supervuoroon. Lappajärvi iski aloittavallaan kaksi juoksua ja hetken näytti jo siltä, että kotijoukkue oli karkaamassa voittoon. Toisin kuitenkin kävi, kun Hertta Härkönen iski pallon koppareiden välistä läpi ja Ysit nousi ottelussa hetkessä tasoihin. Makean vierasvoiton varmisti Noora Leppälä, jonka lyönti polttolinjan taakse riitti helposti Härköselle. Täten Ysien viikonlopun mittainen matka Pohjanmaalle tuotti kaksi voittoa ja neljä sarjapistettä.