Pesä Ysit pidensi voittoputkensa kolmeen otteluun kaatamalla perjantaina kotonaan Jokilaakson PesäKuulan jaksoin 2-1 (1-3, 3-0, 4-3).

Erittäin aurinkoisessa ja pesäpalloa hellivässä säässä pelattu ottelu antoi odottaa railakasta lyöntipeliä, mutta sisäpelin suhteen molemmilla jäi paljon parannettavaa. Kolmostilanteet (8-10) olivat olosuhteisiin nähden maltilliset.

Avausjaksolla Ysien keula tuotti tilanteet, mutta kotiutusosasto ei onnistunut. Ensimmäisellä kolmella vuorolla joka kerta kärki rakensi ajolähdön paloitta, mutta kotiuttajaosastolta puuttuivat kaikki puhtaat osumat.

Ysien avausjakson ainoan juoksun löi Sini Satama ulkokentän avustuksella. Toisessa vuoroparissa painava lyönti kakkospuolelle oli kantamassa laittoman puolelle, mutta väliin ehtineen räpylän kautta se painui kauas ja Tiia Saarela toi avausjuoksun.

Jokilaakso punnersi yhden harhaheiton, yhden kiinniottovirheen ja yhden välilyönnin avulla 1-3 johtoon. Ysit lamaantui tästä ja neljännen tasoittavalla takaa-ajo jäi turhien palojen kautta piippuun.

Avausjakson voitto oli vieraille oikeutettu. Se löi palloa väliin toistuvasti ja väläytteli sisäpelipotentiaaliaan.

Toisella jaksolla kummankaan sisäpeli ei ottanut kulkeakseen. Vasta kolmannen tasoittavalla Ysien yhden juoksun tappiotilanteessa peli aukesi. Reetta Lehtinen oli viimeisenä lyöjänä mailan varressa kakkostilanteessa ja paukautti pallon kakkospuolelta kaukaisuuteen. Hän kiersi kunnarin ja Marianne Sivonen toi juoksun. Kun vielä Joanna Paukkunen kotiutti Lehtisen, niin jaksolukemat 3-0 olivat valmiit.

Katso Lehtisen kunnari Youtube-kanavalta.

Kotiutuslyönneillä ensimmäiset viisi paria mentiin tasalukemin 1-1.

Jatkokierroksella Ysit vapautui ja löi jokaisella kolmella parilla juoksun. Kun PesäKuula epäonnistui ensimmäisessä parissa, Ysit vetäytyi rajoille suojelemaan johtoaan. Silti viimeisenä lyöjänä Nina Jutila säikäytti lyömällä kovalla kakkosrajalyönnillä pallon nurmikolle, mutta kunnariin asti hän ei ehtinyt.

Ysien seuraava peli on viikon päästä perjantaina, jolloin vieraaksi saapuu Laitilan Jyske.

Ottelun lehdistötilaisuus (Youtube)

Ottelun tilastot (Pesistulokset)

Otteluraportin tarjoaa K-Market Ratakatu.