Yhden jakson verran Pesä Ysit jaksoi taistella Porin Pesäkarhuja vastaan. Kotijoukkue käytti hyväkseen saamansa tilaisuudet ja iski toiseen jaksoon peräti kaksitoista juoksua. Loppulukemat Pesäkarhuille 2-0 (2-1, 12-0).

Ensimmäinen jakso oli hyvin tasainen. Ensimmäisellä vuorollaan Ysit pääsivät lähes lyöntijärjestyksen loppuun asti, mutta kakkospesää pidemmälle ei etenijää saatu. Pori puolestaan iski omalla tasoittavallaan ottelun avausjuoksun, kun Minntu Vettenranta iski kohti kakkospesää ja Henna Nurmi toi porilaisille ensimmäisen juoksun.

Seuuravaia juoksuaj saatii odottaa aina kolmanteen vuoroon. Ysit tulivat ottelussa tasoihin, kun toista otteluaan Superpesiksessä pelannut kärkietenijä Tytti Bertling kiskaisi pallon kolmospesän päältä Erku-Areenaa kiertävälle aidalle ja ehti niukasti kiertämään uran ensimmäisen kunnarin Superpesiksessä.

Pesäkarhut ei Ysien tasoituksesta kuitenkaan hätkähtäneet, vaan se loi ensin ajolähdön, josta Susanna Puisto laittoi pallon siististi koppari Eveliina Rantosen eteen ja Elisa Pauna toi Pesäkarhuille jakson voittojuoksun.

Toinen jakso ja samalla ottelun voitto ratkesi heti avausvuoroon. Riina Korkiamäki, Puisto ja Minttu Vettenranta iskivät Pesäkarhuille vuoroon neljä juoksua. Joukkueen pelinjohtaja Sarita Heikkinen harmitteli pelin jälkeen miten paljon virheet maksavat laadukasta sisäpeliä pelaavaa joukkuetta vastaan.

Ensimmäisellä jaksolla pelasimme tosi mallikkaasti ja niistä asioista pidetiin kiinni, mistä ennen ottelua sovittiin. Meidän pelissä oli ensimmäisellä jaksolla oikeata tekemisen meininkiä, mutta niinhän se menee, että yhdestä pienestä virheestä kaikki lähtee kasautumaan ja tänään kävi samalla tavalla. Koppi jäi tiputtamatta, josta Pesäkarhut pääsi lyömään vapaalla lyönnillä juoksun ja sitten alkoi sitten rumputuli.

Pesäkarhut takoi toisella jaksolla peräti kaksitoista juoksua Ysien ulkokentästä, mutta ulkopelaamisen tasosta Heikkinen ei ole huolissaan, vaan haluaa parempaa laatua sisäpelaamiseen.

Sen [rumputulen] voi melkein ennustaa vahvaa sisäpelijoukkuetta vastaan, mutta upeasti taistelimme ensimmäisen jakson. Lukemat on toki rumat toiselta jaksolta, mutta en siitä ole niinkään huolissani. Sisäpelissä laatu on se juttu mitä meidän pitää saada lisää.