Pesä Ysit jatkaa kesäkuun peliruuhkan purkamista suuntaamalla viikonlopuksi Laitilaan ja Poriin.

Perjantaina vastaan asettuu etelälohkon ykkönen Laitilan Jyske. Joukkueet kohtasivat Vanhalla kentällä toukokuun lopulla, jolloin Ysit vei kaksi pistettä jaksoin 1-0. Otteluraportin löydät täältä.

Pisteen Ysejä enemmän yhdeksässä ottelussa kerännyt Laitila on täynnä laatua. Emma Virtanen (1+22) ja Iida Lastama (2+18) ovat Ykköspesiksen lyöjätilaston kärkinimiä. Lappeenrannan ottelussa parivaljakko jäi vain yhteen lyötyyn juoksuun yhteensä.

Etenijäpuolen etevin on ollut Jessika Sihvonen (13) ja kärkilyönneissä Virtanen (48).

– Vähän samaa odotan kuin viimeksi. Hemmetin tarkkaa ulkopeliä varmasti molemmilla ja yksittäisten juoksujen merkitys tulee olemaan iso. Molemmat ovat ihan varmasti valmistautuneet hyvin kärkikamppailuun. Nämä ovat sarjataulukonkin kannalta hienoja tilanteita. Jokaiseen peliin tietysti valmistaudutaan tarkasti, mutta aina näissä jotain erityistä on, Ysien pelinjohtaja Jerry Stenberg tuumaili torstaina.

Porin Pesäkarhut-akatemia on täynnä talenttia, joka ei ole vielä Ykköspesiksen viitekehyksessä tuottanut tulosta. Joukkue on sarjassa toiseksi viimeisenä kuudella pisteellä. Pistetili voi karttua vielä torstai-iltana, kun joukkue kohtaa sarjajumbo Kirittäret Jyväskylässä.

Lyöjätilaston kärkinimi on Emmi Aho (0+7), tuotujen Nea Lehti (7) ja kärkilyöntien myös Lehti (27). Tilastot ehtivät toki torstai-illan ottelun aikana vielä muuttua.

– Se on tosi nuori joukkue, joka on varmasti omasta mielestään pelannut vähän alakanttiin. Ei todellakaan voi takki auki lähteä. Sen ottelun suuntaviivat tehdään kuitenkin tarkemmin Laitila-pelin jälkeen, Stenberg kertoo.

Kokoonpanon suhteen pieniä muutoksia on luvassa. Sairastelun vuoksi tiistaina sivussa ollut Riina Kallio on taas pelikunnossa. Jokeri Aino Koistinen on Joensuun Mailan superpesisjoukkueen mukana tänään Raumalla ja perjantaina Porissa. Perjantain ottelun jälkeen hän liittyy Ysien matkaan.

Ysien joukkue lähtee tänään matkaan yöpyen Tampereella. Perjantaina joukkue matkaa Laitilaan ja tuon ottelun päätyttyä yöksi Poriin, jossa siis myös Koistinen liittyy vahvuuteen.

Sini Satama huilaa vielä useamman viikon ja koko alkukauden sivussa ollut Noora Leppälä palaa ensi viikolla kunnolla treenivahvuuteen ja lähtee hakemaan joukkueesta pelipaikkaa.

Perjantaina Laitilassa ottelu alkaa klo 18 ja lauantaina Porissa klo 15.

Otteluennakon tarjoavat K-Market Vapari & Kanneli & Ratakatu.