Pesä Ysit on kiinnittänyt kolme pelaajaa kauden 2021 joukkueeseen. Jatkosopimuksen ovat allekirjoittaneet Henriikka Harinen, Elina Väre ja Eveliina Rantonen.

Pesä Ysit on tehnyt kolme jatkosopimusta kaudelle 2021. Joukkueessa jatkavat lyöjokeri Henriikka Harinen, etukentällä ulkopelissä viihtyvä Elina Väre sekä koppari Eveliina Rantonen. Kaikkien pelaajien sopimukset ovat 1+1 -vuotisia.

Joukkueen kokoamisesta vastaava Sakari Myllys on iloissaan kolmikon jatkamisesta Lappeenrannassa, sillä se antaa perustaa seuran tulevaisuudelle.

Tämä kolmikko edustaa Ysien kovinta ydintä ja perustaa jolle rakennetaan seuran nousujohteista tulevaisuutta. Kaikilla kolmella on vahva työmoraali ja halu kehittyä rooleissaan Suomen parhaimmistoon. Olemme tosi iloisia voidessamme vahvistaa jatkosopimukset heidän kanssaan jo nyt, kertoo Myllys.

Täksi kaudeksi joukkueen kapteeniksi valittu lyöjäjokeri Henriikka Harinen jatkaa Ysien paidassa 1+1 -vuotisella sopimuksella. Kolmatta kauttaan Ysien paidassa pelaava Harinen iski viime kaudella 31 juoksua ja on tällä kaudella iskenyt kahteen ensimmäiseen otteluun yhden kunnarin ja viisi lyötyä juoksua.

23-vuotias Harinen saapui Lappeenrantaan kaudeksi 2018 ja pelasi tuolloin viisi ottelua runkosarjassa. Viime kausi oli Kinnarin Pesiksen kasvatille ensimmäinen kokonainen kausi Superpesiksessä ja kauden päätteeksi Harinen sijoittui lyöjätilastossa 13:ksi tehoin 1+30=31. Jatkosopimuksen tekeminen oli luonteva valinta Hariselle, joka jatkaa opintojaan Lappeenrannan–Lahden teknillisessä yliopistossa.

Näen paljon potentiaalia nuoressa joukkueessamme ja suunnitelmallisella sekä pitkäjänteisellä työllä uskon, että voimme nousta tavoittelemaan hyviä sijoituksia tulevilla kausilla. Itselle ratkaisu on myös luonteva, sillä opiskelut jatkuvat vielä Lappeenrannassa. Koen, että minun rooliini sopivaan treenaamiseen on löydetty oikea suunta ja näen, että täällä minulla on mahdollisuus kehittyä pelaajana jatkuvasti.

Ulkopelissä etukentällä ja sisäpelissä etenijän roolissa viihtyvä Elina Väre jatkaa myös Lappeenrannassa. Kolmatta kauttaan Pesä Ysiessä pelaava Väre allekirjoitti myös 1+1 -vuotisen sopimuksen seuran kanssa.

Tällä kaudella 20-vuotias Väre on kahdessa ottelussa tuonut yhden juoksun ja kerännyt viisi kärkilyöntiä. Viime kaudella etenijätilaston seitsemänneksi sijoittunut Kuusankosken Puhdin kasvatti toi kaikkiaan runkosarjassa 30 juoksua.

Haluan olla osana kehittämässä joukkuetta ja seuraa tulevana vuotena. Näen joukkueen erittäin kehityskelpoisena ja potentiaalisena, jonka kanssa on ilo työskennellä jatkossakin.

Viime sunnuntaina 23-vuotta täyttänyt koppari Eveliina Rantonen on allekirjoittanut myös 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen. Rantonen saapui Lappeenrantaan viime kaudeksi ykköspesiksen Ylivieskan Kuulasta.

Kauden avausottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan kunnarin lyöneen Rantosen saldo viime kaudelta oli 1+4=5 lyötyä juoksua, kymmenen tuotua juoksua ja 76 kärkilyöntiä. Rantonen näkee, että matkapelaajan roolissa on helppo tulla Lappeenrantaan, sillä harjoittelu ja sen ulkopuolellakin tapahtuvat asit on hoidettu hyvin.

Olen tyytyväinen siitä, että meillä on joukkueen kasaaminen hyvällä mallilla tässä vaiheessa kautta. Se kertoo sitoutumisesta ja halusta viedä joukkuetta eteenpäin. Seurassa asioiden eteneminen on tapahtunut muutenkin nousujohteisesti. Lappeenrannassa matkapelaajana jatkaminen tuntui itselleni järkevältä ratkaisulta, sillä Pesä Yseissä matkapelaajista on huolehdittu hyvin. Viikkoharjoittelu on onnistunut ulkopaikkakunnalla hienosti ja Lappeenrantaan on aina helppo tulla hyvähenkisen joukkueen mukaan harjoittelemaan. Koen Pesä Ysit tällä hetkellä seurana, jossa minulla on mahdollisuus kehittyä pelaajana ja viedä omaa pelaamistani mahdollisimman paljon eteenpäin.