Juhannuksen lepopäivät ovat ohi ja naisten Ykköspesis jatkuu täydellä tohinalla. Ysit kohtaa keskiviikkona vieraskentällä Ikaalisten Tarmon.

Sarjanousija Tarmo on osoittanut alkukauden aikana kuuluvansa Ykköspesikseen. Joukkue on etelälohkon viidentenä kerättyään 11 ottelusta 15 pistettä. Ysit on saman lohkon toisena 12 ottelussa keräämillään 22 pisteellä.

Tarmo palaa sarjatauolta jo tiistaina vierailemalla Janakkalan Janan luona.

Joukkueet kohtasivat sarja-avauksessa 8.5.2024 Vanhalla kentällä. Tuolloin Ikaalinen oli kotiutuslyöntikilpailun jälkeen parempi 1-2. Raportin löydät täältä. Pelipäivänä sää oli todella kylmä, mikä on onneksi keskikesään tullessa korjautunut paremmin pesäpalloa palvelevaksi helteeksi.

Sisäpelitilastoissa kumpikaan ryhmä ei ole alkukaudella varsinaista ilotulitusta järjestänyt. Ysit kuuluu keskeisimmissä tilastoissa sarjan keskikastiin ja Ikaalisten Tarmo koko Ykköspesiksen vertailussa alempaan keskikastiin.

Lyötyjen tilastossa Tarmon Amanda Frantsila (1+13) johdattaa joukkuettaan, mutta Elina Viitanen (0+12) sekä Maija Vastamäki (2+9) hengittävät lähietäisyydellä niskaan.

Tuoduissa juoksuissa Lilli Mäkelä (12) ja Jemina Mäkinen (10) ovat ykköskorin tekijöitä. Mäkinen johtaa selvästi joukkueensa kärkilyöntitilastoa (49).

Yseillä lyötyjen tilastoa johtaa Mette Leskinen (0+21), tuotujen Tiia Saarela (14) ja kärkilyöntejä Aino Koistinen (52).

Ulkopelin osalta Ysit on Ykköspesiksen tiivein ryhmä ottelukohtaisella keskiarvolla mitattuna. Se on päästänyt vain 52 juoksua 12 ottelussa.

Tarmo on päästänyt 77 juoksua 11 ottelussa.

Ottelu alkaa keskiviikkona klo 18. Livenä voit seurata ottelua tietenkin paikan päällä, mutta perinteisesti Ruutu-palvelu tarjoaa ottelun suorana etäkatsojille.

Otteluennakon tarjoavat K-Market Vapari & Kanneli & Ratakatu.