Keskiviikkona ja torstaina Etelä-Pohjanmaalta yhden pisteen mukanaan tuoneet Ysit kohtaavat sunnuntaina tamperelaisen Manse PP:n.

Heinäkuun otteluruuhkaa on vasta alkamassa Ysien osalta. Kuukausi alkoi jo Lapuan Virkiä kohtaamisella, mutta jäljellä on vielä kymmenen ottelua, joista viisi pelataan kotikentällä. Näistä ensimmäisenä vieraskentällä Seinäjoen Maila-Jusseja vastaa jaksovoiton ja Lapuan Virkiän tiukalle laittaneet Ysit kohtaavat kolmen ottelun viikon päätöksessä tamperelaisen Manse PP:n.

Vastustaja

Tamperelainen Manse PP löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta se on voittanut viisi ja hävinnyt kahdesti. Vieraskentällä Jyväskylän Kirittäret oli tamperelaisia vahvempi lukemin 2-0 kesäkuun alkupuolella ja Porin Pesäkarhut kävi ryöstämässä kaksi pistettä Tampereelta 1-0 voitollaan ennen juhannustaukoa. Tamperelaiset ovat neljän ottelun voittoputkessa, kun edellisissä otteluissa ovat kaatuneet Seinäjoen Maila-Jussit, Hyvinkään Tahko, Rauman Fera sekä Mynämäen Vesa.

Tamperelaiset hankkivat syksyn aikana riveihinsä neljä uutta pelaajaa. Joukkueeseen liittyivät välivuotta pesäpallosta viettänyt Elli Kattelus, Lina Olenius ja Ella Reiman helsinkiläisestä Roihusta sekä Sylvi Pellonperä Ykköspesiksen Pöytyän Urheiljoista. SM-hopeaan päättyneen kauden jälkeen joukkueesta poistuivat Susanna Alava Loimaan Palloilijoihin, Sini Mäkelä Hyvinkään Tahkoon ja Miia Puolakka Rauman Feraan.

Viime kauden ensimmäisessä SM-finaalissa dramaattisesti loukkaantunut Virpi Hukka on toipunut talven leikkauksen jäljiltä pelikuntoon ja jakaa kärkipaikan joukkueen lyöjätilastossa jokeri Henna Suomisen kanssa. Niin Hukka kuin Suominen ovat takoneet 12 juoksua, mutta Hukka on kärkipaikalla edellisessä ottelussa Mynämäen Vesaa vastaan lyödyn kunnarin ansiosta.

Etenijätilastossa joukkueen kärkietenijä Henna Peltokangas on kipittänyt tamperelaisille peräti 13 juoksua. Kun Manse PP on tehnyt tällä kaudella 47 juoksua tarkoittaa se, että Peltokangas yksinään on tuonut lähes kolmanneksen tamperelaisten juoksuista. Peltokangas löytyy Superpesiksen eteninijätilastosta jaetulta kahdeksannelta sijalta.

Joukkueen kärkilyöntitilastossa Hukka pitää tiukasti kärkipaikkaa ennen Kirsi Ala-Lipastia. Hukka on kerännyt seitsemässä ottelussa 38 kärkilyöntiä Ala-Lipastin ollessa toisena 36:lla kärkilyönnillä. Superpesiksen tilastoissa Hukka löytyy kärkilyöntitilastosta jaetulta seitsemänneltä sijalta.

Ysien ykkönen lyöjätilastossa on neljällä lyödyllä juoksulla Elina Muurman, joka oli erinomaisella lyöntipäällä Lapuaa vastaan takoen peräti kolme juoksua. Etenijätilastossa kärkipaikkaa pitävät Tiia Saarela ja Eveliina Rantonen, jotka ovat kumpainenkin tuoneet Yseille kolme juoksua. Saarela hallitsee myös joukkueen kärkilyöntilastoa 22:lla kärkilyönnillä.

Historia

Ysit ovat kohdanneet Manse PP:n tai sitä edeltäneen Mansen Räpsän kaikkiaan 20 kertaa Superpesiksessä. Voittoja näistä otteluista on tullut kaksi. Edellinen voitto Mansesta on tullut kaudella 2013, kun Ysit kaatoivat Mansen Räpsän Vanhalla Kentällä 2-0 (5-0, 4-2).