Pesä Ysien edustusjoukkue avaa lauantaina harjoituspelikauden kahdella ottelulla Kotkassa. Vastaan asettuvat superpesisseurat Haminan Palloilijat ja Roihuttaret Helsingistä.

Yseillä on käytössään koko sopimuspelaajien ryhmä. Ella Latva-Panula on palautunut vammasta, mutta häntä säästellään vielä ulkopelin osalta. Haminasta Lappeenrantaan siirtynyt Latva-Panula pukee molemmissa lauantain otteluissa jokeripaidan ylleen.

Joensuusta Ysien ryhmään liittyvät lauantaiksi Marianne Sivonen ja Aino Koistinen.

Ysit pelaa kaikkiaan kuusi harjoitusottelua. Pelinjohtaja Jerry Stenbergin mukaan varsinkin alkuvaiheessa ryhmitys tulee elämään paljon.

– Jokaiselle pitää saada paikkoja näyttää. Käytännössä kaikki pääsevät jo nyt viikonloppuna pelaamaan.

– Lähdemme Kotkaan ilman mitään tulostavoitteita. Joukkueessa on ehkä kaksi pelaaja, jotka ovat ulkona pelanneet aiemmin vierekkäin. Nyt tärkeintä on tutustua toisiimme ja katsoa pala kerrallaan, miten pelipaikat muodostuu.

Ysit on käynyt kolmesti isolla kentällä talven aikana. Kourulan palloiluhallissa pelinomaisten harjoitusten tekeminen on haastavaa. Tämä on yksi syy ison vaihtuvuuden lisäksi siihen, miksi Stenberg on maltillinen avauspelien suhteen.

– Ihan ekassa ison kentän treenissä lähdettiin vaan katsomaan miltä meno tuntuu ja tutustuttiin toistemme pelitapoihin. Se meni silloin yllättävän hyvin ja naisetkin sanoivat, että tuntui yllättävän helpolta.

– Me lähdemme nyt harjoittelemaan kommunikaatiota kentällä niin äänellä kuin ilman. Katsotaan minkälaisia alueita kukin ulkona pelaa ja miten yhteistyö lähtee sujumaan. Senkään takia on turha tuloksista puhua. Pelien arvo on muualla.

Ottelu Ruonalan Urheiluhallissa lauantaina Haminaa vastaan alkaa klo 9.00 ja Roihuttaria vastaan klo 13.30.