Pesäpallon juhlavuoden kunniaksi Pesä Ysien juniorijoukkueet on nimetty seuralegendojen mukaan. Ensimmäisenä omia muistojaan pelaajauraltaan ja Pesä Yseistä pääsee kertomaan Joensuun Mailassa uraansa jatkanut Topi Kosonen, joka toimii seuran E-poikien kummipelaajana.

Kuka olet ja mitä teet nyt?

Olen Topi Kosonen ja pelaan pesäpalloa Joensuun Mailan Superpesisjoukkueessa. Ammatiltani olen liikunnanopettaja.

Millaiset on muistot Pesä Yseistä ja millä aikajaksolla pelasit seurassa?

Tosi paljon muistuu mieleen kokemuksia Pesä Ysien paidasta. Olen syntynyt ja kasvanut Lappeenrannassa, ja aloitin pesiksen 9-vuotiaana Ysien F-pojissa, keväällä 1991. Pelasin seuran juniorijoukkueissa C-poikiin asti ja sen jälkeen miesten joukkueessa suomensarjaa kauteen 2000 saakka.

Mitä Pesä Ysit merkitsee Sinulle ja mitkä ovat parhaimmat muistot?

Pesä Ysit on kasvattajaseurani, ja olen tosi kiitollinen saamastani hyvästä valmennuksesta. Isäni toimi vuosia aktiivisesti seuratyössä, ja hänen kauttaan sain nähdä, miten paljon näkymätöntä vapaaehtoistyötä urheiluseuratoiminnassa vaaditaan. Jo esim. yhden ottelun järjestäminen vaatii tosi monen talkoolaisen työpanoksen.

Parhaita pesismuistoja nuoruudesta ovat varmaankin pesisleirit! Siellä tuli paljon kehitystä pelien ansiosta, mutta leirit olivat laajemminkin kasvattavia kokemuksia nuorelle pelaajalle, kun joukkueen kanssa mentiin koko viikko kentille, koulumajoituksiin, ruokailuihin, leiridiskoihin, ihan kaikkialle, ja kivaa oli! Kiitos vielä vetäjille, kun jaksoitte!

Millaisia terveisiä haluat laittaa omalle kummijoukkueellesi?

Tsemppiä Pesä Ysien E-pojille! Muistakaa nauttia kesästä ja pesiksestä! Toivottavasti näkisin pelejänne jossakin päin Suomea tänä kesänä.