Pesäpallon juhlavuoden kunniaksi Pesä Ysien juniorijoukkueet on nimetty seuralegendojen mukaan. Kolmantena esittelyvuorossa on F-tyttöjen kummipelaajana toimiva Marianne Roiha, joka jatkaa nykyään uraansa Joensuun Mailassa.

– Kuka olet ja mitä teet nyt?

Roihan Marianne, 25 vuotias Joensuussa asuva pesistä pelaava opiskelija. Pelaan superpesistä Joensuun Mailan naisissa ja opettajan opinnot alkavat olla loppusuoralla.

– Millaiset on muistot Pesä Yseistä ja millä aikajaksolla pelasit seurassa?

Pelasin Pesä Ysien juniorijoukkueissa vuosina 2006-2015 ja superpesistä 2013-2019. Yseissä oli hyvä polku edetä omalla pesisuralla askel askeleelta eteenpäin. Junnuvuosilta on jäänyt mieleen erityisesti leirit. Pelaamisen ohella tykkäsin katsella paljon pelejä ja kesäiltojen kohokohtia olikin naisten superin kotipelit, jotka olivat silloin varmasti paksummalla tussilla kalenteriin merkattuna kuin omat pelit nykyään. Olikin hienoa, että pääsin monen vuoden ajan myös pelaamaan noita superin pelejä Vanhiksella.

– Mitä Pesä Ysit merkitsee Sinulle ja mitkä ovat parhaimmat muistot?

Pesä Ysit on kasvattajaseurani ja se yhteisö, jossa olen suurimman osan pesistaipaleestani tehnyt. Ysit on ollut turvallinen yhteisö kasvaa ja kehittyä sekä pesäpalloilijana että myös muuten omana itsenään. Vuosilta on jäänyt muistoja niin kentiltä kuin kenttien ulkopuolelta mutta tärkeimpänä Yseistä on tarttunut matkaan paljon hyviä kavereita.

– Millaisia terveisiä haluat laittaa omalle kummijoukkueellesi?

Iloitkaa sekä omista että kavereiden onnistumisista. Käykää katsomassa naisten pelejä, sieltä on hyvä ottaa mallia ja opetella tekemään itse vielä paremmin. Tsemppiä sekä peleihin että treeneihin!