Mennyt kesä oli Pesä Ysien junioritoiminnan paras tällä vuosikymmenellä. Etenkin nuorimpien junioreiden osalta toimintaa on parannettu huomattavasti ja tulevaksi kesäksi sarjoihin tulee vieläkin enemmän joukkueita kuin menneellä kaudella. Seurassa on panostettu junioripuolen eteen viimeisen kolmen kauden aikana merkittävästi ja toiminnanjohtaja Ville Lantta on haluaakin jakaa kiitokset seuran kuluneen kauden päätteeksi jättäneelle Jenna Backmanille, joka tuona aikana toimi seuran junioripäällikkönä.

Iso kiitos kuuluu uusien tehtävien pariin siirtyneelle junioripäällikkö Jenna Backmanille, joka kovalla työllä sai aikaan ihan mahtavan nosteen junnupolulle. Tästä on hyvä jatkaa.

Junioreiden harrastajamäärät ovat kasvussa ja seura pystyy tarjoamaan nyt myös lapsivanhempiryhmiä läpi Lappeenrannan aina Länsi-Saimaan kuntiin saakka. 2-3 vuotiaille tarkoitettu Lapsivanhempiryhmä ja 4-5 vuotiaille tarkoitettu Snadipesis ovat liikuntaleikkikouluja, jossa opetellaan motorisia perustaitoja, kuten juoksemista, heittämistä ja kiinniottamista, yhdessä oman aikuisen kanssa.

Viime kauden aikana 6-12-vuotiaille tarkoitettu Pesiskoulu toimi viiden Lappeenrannan lähikentän lisäksi myös Taipalsaarella, Savitaipaleella, Joutsenossa, Luumäellä ja Lemillä.

Olemme saaneet uusia aktiivisia ohjaajia ja valmentajia lisää, mikä on mahdollistanut monien ryhmien toteuttamisen ja myös laatu on pysynyt toiminnoissa vahvana. Olen myös erittäin iloinen uusista taustatoimijoista, joita nuorten puoli on tuonut tullessaan. Kaikkia tarvitaan ja apukäsiä ei ole ikinä liikaa, Lantta lisää.