Eilen rökäletappion kärsinyt Pesä Ysit taisteli ensin Jyväskylän Kirittäriä vastaan avausjakson voitosta ja kaatui toisella jaksolla vasta kolmannessa vuorossa. Kirittärille kaksi pistettä 0-1 (1-1, 0-2) lukemin.

Pesä Ysit oli toipunut eilisestä murskatappiostaan Kirittärille lähes täydellisesti ja lauantaina Vanhiksella pelasi täysin uusi joukkue. Ysit taisteli Kirittäriä vastaan kotikentällään jokaisesta pallosta ja hallitsevat Suomen mestarit joutuivat tekemään täyden päivätyön avausjaksolla.

Kirittäret iskivät eiliseen tapaan ottelun avausjuoksun, kun Saana Sumén iski Camilla Kirsilän kotiin. Ysien sisäpeli puolestaan ei ollut eilisellä tasolla. Osin tilannetta vaikeutti kentällä pyörinyt kova vastatuuli, joka vaikeutti mm. välilyöntien lyömistä

Yhden jokerikortin Ysien pelinjohtaja Ville Lantta veti pakastaan ennen ottelua. Päivän otteluun Lantta marssitti lukkarin paikalle 17-vuotiaan Essi Rytterin, joka onnistui uransa toisessa Superpesisottelussaan oikeisiin paikkoihin heitetyillä väärillä sekoittamaan Kirittärien sisäpeliä merkittävästi.

Ihan tuntematon lukkari meille ja hän onnistui välillä antoi hyvin paikkoihin vääriä ja me ei oltu kartalla mitä niihin olisi pitänyt lyödä, kertoi Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen ottelun jälkeen.

Ysit nousi avausjaksolla tasoihin kolmannessa vuorossa, kun Henriikka Harisen lähettämä pallo kakkospuolelle riitti Annika Turtiaiselle.

Tasainen vääntö kääntyi toisella jaksolla Kirittärille. Kahden vuoroparin ajan Ysien ulkokenttä piti jyväskyläläiset nollilla, mutta jakson neljännelää yrityksellä Kirittäret siirtyi 0-1 johtoon Iina Valkeejärven lyönnillä. Hetkeä myöhemmin Saana Sumén iski Eeva Mäki-Maukolan kotiin ja jyväskyläläiset johtivat 0-2.

Eilisestä pelistä kaivettiin ne hyvät jutut esille. Ulkopeliä vähän petratiin ja se mahdollisti sen, että pisteitä olisi voinut tulla, mutta sisäpeli ei tänään rullannut. Ei ollut meistä tänään ottajiksi, mietti Marianne Roiha.

Ysien sisäpeli ei toiminut vahvaa Kirittärien ulkokenttää vastaan ja neljännessä vuorossa joukkue ei saanut kirivaihdettaan päälle.

Silloin, kun jossain jaksossa kaveri antaa siimaa, niin pitäisi olla päättäväisyyttä ja käyttää tilanne hyväkseen. Essi Rytteri teki tästä tänään pelin ja ei me ulkokentällä mitenkään huonoja räpylässä olleet. Äärettömän kova esitys häneltä, sillä numerothan kertoo sen, että lukkaripelin pitää toimia, ylisti Lantta nuoren lukkarinsa esitystä.