Pesäpalloliiton Itäinen alue palkitsi parhaitaan Varkaudessa lauantaina. Pesä Ysit valittiin alueen vuoden  junioriseuraksi,  johtokunnan pytyn sai lappeenrantalaisen toiminnanjohtaja Ville Lantta ja Pesä Ysien kasvatit Topi Kosonen ja Elina Partanen palkittiin tilaisuudessa.

Kerhotoiminnanohjaaja Ville Mäkelä kävi noutamassa Pesä Yseille myönnetyn Vuoden Junioriseura -palkinnon.  Perusteluina kerrottiin seuraavaa:

–  Vuodesta toiseen tämä seura saa alueensa lapsista, niiden määrään suhteutettuna, suuremman määrän pesäpalloon tutustumaan, kuin mikään muu kaupunki Suomessa. Lisenssimäärillä mitattuna neljänneksi suurin pesisseura Suomessa ja alueemme ykkönen. Alle 12-v lapsia toiminnassa mukana enemmän kuin kellään muulla pesisseuralla, lähes 400. Seuran toiminta on pitkäjänteistä, luotettavaa sekä laadukasta. Juniorit edellä se rakentaa tulevaisuuttaan. 

Toiminnanjohtaja Ville Lantta palkittiin Itäisen alueen johtokunnan pytyllä seuraavin perusteluin.

–  Monipuoliset verkostoitumistaidot ja kuntasektorin, liike-elämän ja urheiluseuratoiminnan yhteistyökulttuurin edistämistaidot ovat tukeneet seuransa pelikirjan laadukkuutta koko seuran toimintakentän saralla. On alueemme laadukkaan turnausmuotoisten sarjaohjelmien tekemisen kehitystyössä ollut mukana jo 15-vuotta ja on oikeasti sen aivot.

Jos jossain henkilöstä pursuaa pesäpallon ilo ja riemu, niin hänessä. Hän on aina valmis auttamaan muita. Ei arkaile kertoa näkemyksiään, mutta kuuntelee ja arvostaa muita. Osaa nauraa itselleen, eikä mökötä – vaan tuo hauskuutta ympärilleen. Hän on kasvot itäiselle alueelle pesäpallossa ja me kaikki voimme olla ylpeitä siitä.

Pesä Ysien kasvatti ja Joensuun Mailassa kaksi edellistä kautta pelannut Topi Kosonen palkittiin pitkästä urastaan pesäpallon parissa pelaajana. Myös Ysien kasvatti Elina Partanen os. Mikkola sai parhaan juniorivalmentaja tittelin yhdessä Jarno Kaksosen kanssa.