Kauan odotettu sarja-avaus oli Yseille kaksijakoinen. Erinomaista avausjaksoa seurasi vaikea toinen jakso. Kotiutuslyönneillä Ikaalisten Tarmo onnistui maagisen hienosti ja vei ansaitusti lisäpisteen. Jaksot kirjattiin 1-2 (5-0, 0-1, 3-5).

Ysit tuli otteluun vakuuttavalla tavalla. Joukkue esitti heti alkuun loistavan ulkovuoron, jossa esimerkiksi Tiia Saarela ja Piitu Saarinen tekivät isot palot antamatta lopulta kolmostilannettakaan vieraille.

Kauden ensimmäinen sisävuoro oli erinomainen. Ensimmäisenä lyöjänä paikalle asteli Aino Koistinen, joka painoi erinomaisen lyönnin kakkosjatkeelle ja ulkokentän avustuksella hän kiersi tyhjään kenttään kunnarin. Hetkeä myöhemmin Mette Leskinen pamautti ajolähdössä pallon takaa läpi ja vei joukkueen 3-0 johtoon. Kun vielä Sini Satama ja Reetta Lehtinen onnistuivat kotiutuksissa, oli avausvuoroparin jälkeen taululla lukemat 5-0.

Jakson lopun molemmat pelasivat laadukasta ulkopeliä. Ysit ei antanut Tarmolle mitään mahdollisuutta tulla peliin mukaan ja jaksotauolle siirryttiin Ysien avauspisteen kera.

Kuten pesäpallossa usein tapahtuu, tauon jälkeen asiat monimutkaistuivat. Ysit ei saanut sisäpeliään auki, mutta jatkoi vahvaa ulkopeliä. Ikaalisten Maija Vastamäki löi ensimmäisen tasoittavalla jakson ainoan juoksun.

Jakson kaava pysyi loppuun asti samana. Kummankin sisäpeli jäi ilman avaavia suorituksia, mutta räpylässä harhaheitot ja kiinniottovirheet olivat todella vähissä. Harvinaisesti yhdellä onnistumisella Ikaalinen vei jakson nimiinsä.

Kotiutuslyönneissä vierasjoukkue tarjoili poikkeuksellisen näytöksen. Pelaaja toisensa jälkeen löi palloa väliin sillä tuloksella, että jokainen pari onnistui. Ikaalinen johti tässä kohtaa 0-5.

Kun Ysit ei onnistunut kotiutuslyöntikilpailun ensimmäisessä parissa, vetäytyi vierasjoukkue puolustamaan läpilyöntejä ja antoi ilmaiseksi kavennusjuoksut. Kotari kirjattiin vieraille 3-5 täysin ansaitusti.

Pelinjohdon vinkkelistä ulkopeli oli erinomaista ja sisäpeliin jäi parannettavaa. Tappiosta huolimatta pelillinen suoritus oli harjoitusottelut huomioiden positiivinen.

Pelinjohdon ja ykköspalkittujen kommentit löydät lehdistötilaisuudesta täältä.

Ysien kausi jatkuu viikonloppuna kovalla vierastuplalla Lappajärven Veikkojen ja Seinäjoen Maila-Jussien vieraana.

Otteluraportin tarjoaa K-Market Ratakatu.