Pesä Ysit matkasivat Lappajärvelle, jossa vastaan asettui paikallinen Veikot. Avausjaksolla edettiin pitkään tasalukemissa, mutta lopulta Ysit nappasivat 4-6 voiton ja kaksi pistettä, kun toisella jaksolla kumpikin joukkue jäi ilman juoksuja.

Ysit saivat otteluun lentävän lähdön, kun ensimmäisessä vuorossa Sarita Heikkinen järjesteli joukkuelle ensin takatilanteen ja kolmannella nostettu koppi lipsahti Lappajärven ulkokentältä kenttään, jolloin Susanna Alava sai tuoda rauhassa ottelun avausjuoksun. Heti perään ajolähtöä soviteltiin Emmi Simoselle, jonka vastustamaton välilyönti upposi koppareiden eteen ja Marianne Roiha toi ensimmäisen kolmesta juoksustaan.

Avausvuoron puoliväliin lähdettiin 0-3 vierasjohdossa, kun Fanni Kanerva löi kolmospuolelle pussin pohjalle ja Elina Väre kiiruhti sillä kotiin.

Lappajärvi iski kuitenkin ensimmäisen tasoittavallaan takaisin ja sai ensimmäisensä, kun lukkari Kanervalta lipsahti vapaataival. Linda Viita oli hädin tuskin ehtinyt kävellä kotipesään, kun Sanna Särkijärvi puolestaan iski pallon kolmospuolelle pussinpohjalle ja Riina Rantala syöksyi Lappajärven 2-3 kavennuksen. Ennen vuoron päätöstä Särkijärvi toi vielä Ella Mäkelän lyönnistä pohjanmaalaisille tasoituksen.

Ysit menivät uudestaan kuskin paikalle, kun Lappajärven ulkokenttä yritti polttaa ykköselle edennyttä Emmi Simosta ja heitti pallon metritolkulla ohi pesästä ja Roiha sai tuoda Ysien neljännen juoksun. Mahdollisuuksia oli myös lisäjuoksuihin, mutta Lappajärven ulkokenttä piti Ysit ilman juoksuja.

Jälleen tasoittavalla Lappajärvi nousi tasoihin, kun Mäkelä laittoi ovelan hidastetun ja Oravasaari ehti kipittää tasoituksen.

Jos Ysien sisäpeli ei kolmannessa vuorossa oikein meinannut sujua, niin ei se toiminut kyllä kotijoukkueellakaan. Osa syy tähän oli alun vapaataipaleista toipunut lukkari Kanerva, joka useilla korkeilla tolpillaan tylsytti Veikkojen sisäpelin lähes täydellisesti.

Neljännessä vuorossa Ysit karkasivat jaksovoittoon. Pelinjohtaja Ville Lantta veti ykkös-kolmos tilanteessa merkin päälle ja kapteeni Roiha laittoi vetäytyneen ulkokentän eteen lyhyen kakkosrajanäpyn, joka riitti Amanda Timperille. Useat peräkkäiset ajolähdöt toivat myös lisää tulosta, kun Henriikka Harinen löysi kakkospuolelta aukon ja laittoi pallon siististi väliin, jolla Roiha sai jälleen tuoda Yseille juoksun.

Olimme hyvin kuskin paikalla ja annoimme kaverille johdon. Molemmilla oli selvästi hermostuneita ottelun alussa, mutta onneksi saimme runtattua ensimmäiseltä jaksolta voiton, mietti joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta.

Lappajärven jäätyä viimeisellä tasoittavallaan ilman juoksua oli Ysittäret varmistaneet jo yhden pisteen ottelusta. Toisella jaksolla juoksuja ei kuitenkaan nähty, sillä kumpikin joukkue tiivisti ulkopeliään selvästi.

Yseillä oli tilaisuuksia napata johto toisella jaksolla, sillä Susanna Alavan iskettyä pallon upeasti kakkospesän päältä läpi ja kiertäen suoraan kakkoselle nukkui etenijä Ruususen unta Henriikka Harisen päästyä hetkeä myöhemmin kotiutuspuuhiin.

Tappiosta huolimatta Lappajärvi oli hyvin pelissä mukana läpi toisen jakson ja Lantta antoikin tunnustusta vastustajalle ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla Lappajärvi oli räpylällä hyvä. Pallot ei kimpoillut, vaikka annoimme heille painetta. Lappajärvi tulee varmasti nappaamaan pisteitä tuollaisella esityksellä ja vielä, kun he saavat loukkaantuneet takaisin pelaavaan kokoonpanoon, niin ihan varmasti tappelevat voitosta ketä tahansa vastaan.

Osa syy Lappajärven sisäpelin epäonnistumisiin oli lukkari Kanerva, joka vaikean alun jälkeen sekoitti toisella jaksolla LaVen sisäpeliä korkeilla tolpilla, joista lappajärveläiset kopinnostotilanteissa löivät useita huteja. Lantta antoikin kiitosta toista superpesisotteluaan pelanneelle lukkarilleen.

Kanerva keräsi hyvin itsensä vaikean alun ja parin vapaataipaleen jälkeen. Nuorelta lukkarilta erinomaista pelaamista toisella jaksolla, kiitteli Lantta.

Koko joukkueen esitykseen Lantta oli tyytyväinen, vaikka ihan täydellistä pelaaminen ei luonnollisestikaan ole. Parannettavaa jää huomiselle, kun Ysit matkaavat Seinäjoelle Maila-Jussien vieraaksi.

Voitto vieraissa päävastustajasta erinomaisella kolmostilanne määrällä. Kotiuttamiseen tarvitaan kuitenkin lisää variaatioita, sillä vapaat lyönnit ei tänään oikein uponneet. Tämä viikonloppureissu varmasti hitsaa joukkuetta yhteen ja voitto alla on hyvä lähteä huomiseen, Lantta uskoo.