Pesä Ysien edustusjoukkue kirmasi lauantaina Kotkan Ruonalaan pelaamaan kauden kaksi ensimmäistä harjoitusottelua. Haminaa vastaan tuloksena oli tappio ja Roihuttaria vastaan tasapeli.

Haminan Palloilijat – Pesä Ysit 2-0 (3-2, 4-1)

Ysien kauden ensimmäinen harjoitusottelu oli pelinjohdon mukaan positiivinen monella tavalla. Erityisesti ulkopeli sai kehuja.

Todella paljon hyviä asioita tapahtui. Tosi hyvää ulkopeliä pelattiin. Joku räpylävirhe otteluun mahtui, mutta ne oli sellaisia virheitä, joita tammikuussa uuden joukkueen kanssa vielä tulee, mutta kesällä niitä ei enää nähdä, pelinjohtaja Jerry Stenberg kommentoi.

Ysit johti avausjaksoa neljännen tasoittavalle mentäessä 1-2, mutta taipui niukkaan tappioon. Toisella jaksolla sisäpeli tökki, mutta ulkopeli pysyi edelleen hyvässä kuosissa.

Meillä oli kuitenkin vastassa joukkue, joka pyrkii Superpesiksessä pudotuspeleihin. Sen kun ottaa huomioon, niin täytyy olla todella tyytyväinen. Vähän talviterässä oli pelinjohtajakin peluutuksen kanssa ja tuli virheitä. Mutta paljon enemmän hyvää kuin pahaa peli tarjosi. Ja sitä pahaa oli tosi vähän, Stenberg kiteytti.

Kokoonpanossa esiintyi jokerina Sini Satama, joka on nostettu testijakson jälkeen mukaan harjoitusryhmään.

Juoksut

1.jakso

0-1 Mette Leskinen (Ella Latva-Panula)
0-2 Mette Leskinen (Tiia Saarela)

2.jakso

3-1 Reetta Lehtinen (Lotta Anttonen)

Kokoonpano

1. Erika Sauvala 1V
2. Tiia Saarela 2P
3. Riina Kallio 3V
4. Marianne Sivonen L
5. Aino Koistinen 3K
6. Aada Koistinen S
7. Piitu Saarinen 2V
8. Joanna Paukkunen 2K
9. Reetta Lehtinen 3P
10. Lotta Anttonen
11. Ella Latva-Panula
12. Mette Leskinen
13. Sini Satama

Tilastot

Pesä Ysit – Roihuttaret 1-1 (0-4, 2-1)

Päivän toisessa ottelussa Ysit pelasi tasapelin Roihuttaria vastaan. Harvinaiseen tasapeliin päädyttiin siksi, että turnauksessa otteluiden kesto oli rajoitettu tiiviin otteluohjelman vuoksi.

– Sisäpeli ei lähtenyt pyörimään oikein missään vaiheessa. Sen kanssa tuskailtiin. Piti peli varmaan voittaa, mutta ulkopelikin oli heikohkoa. Annettiin räpylästä ja harhaheitolla juttuja, pelinjohtaja Stenberg kertoi pelin jälkeen.

– Tosin oli meillä ihan erilainen kokoonpanokin tässä toisessa ottelussa kuin aamulla. Nyt on pari ryhmitystä kokeiltu ja niistä löytyi paljon hyviä asioita, mitä pystytään tulevaisuudessa käyttämään.

– Varmaan kaikessa tekemisessä lopulta näkyi, että tämä oli päivä toinen peli ja tuli ehkä vähän väsy, kun pelituntumaa ei vielä ole. Opittiin varmasti molemmista peleistä paljon.

Juoksut

1.jakso

2.jakso

1-0 Tiia Saarela (Noora Leppälä)
2-1 Sara Moilanen (Reetta Lehtinen)

Kokoonpano

1. Aino Koistinen 3K
2. Noora Leppälä S
3. Piitu Saarinen 2P
4. Joanna Paukkunen 3K
5. Reetta Lehtinen 3V
6. Erika Sauvala 1V
7. Sara Moilanen 3P
8. Marianne Sivonen L
9. Sini Satama 2V
10. Lotta Anttonen
11. Ella Latva-Panula
12. Mette Leskinen
13. Tiia Saarela

Tilastot