Pisteputkessa kauden ensimmäisestä ottelusta lähtien ollut Pesä Ysit jäi ensimmäistä kertaa tällä kaudella nollille hävittyään Kuusankosken Puhdille lauantaina 1-0 (6-3, 2-2).

Molempien kokoonpanossa oli paljon muutoksia sitten perjantain. Puhti kaivoi lautasen äärelle Noora Matikan, jolle ottelu oli kauden ensimmäinen.

Yseiltä sivuun jäivät Lotta Anttonen ja Tiia Saarela. Kokoonpanoon nostettiin uransa ensimmäisen ykköspesisotteluun Sylvi Härkönen sekä sieppariksi Sara Moilanen.

Avausjakso kiteytyi yhteen läpilyöntiin kolmannen aloittavalla. Sitä ennen joukkueet etenivät tasatahtisesti.

Ensimmäisessä vuoroparissa Puhti siirtyi 1-0 johtoon, mutta sen kuittasi tasoittavalla Piitu Saarinen lyömällä näyttävästi kakkosrajasta pallon maisemiin ajolähdössä. Se riitti kahteen juoksuun ja Ysit siirtyi johtoon.

Ensimmäisen pisteen kohtalo ratkesi kolmannen aloittavalla, jossa Puhti teki viisi juoksua. Niistä ratkaisevin oli Ellinoora Ojalan lyönti kolmosjatkeelta läpi. Siitä tuloksena kunnari ja kaksi tavallista.

Neljännen tasoittavalla Ysit sai Mette Leskisen lyömänä laihaksi lohduksi jääneen kavennuksen lukemiksi 6-3.

Tauolla Ysit rukkasi lyöntijärjestystä uuteen uskoon. Aino Koistinen siirtyi numerolle yksi ja Reetta Lehtinen jokeriksi.

Toisen jakson alkuun Ysit sai tilannetta päälle, mutta ei juoksuja. Puhti taas onnenkantamoisella kolmosjatkeelle sai tällekin jaksolle avaavan juoksun Selina Saarenpään lyömänä.

Toisen aloittavalla onni hymyili Yseillekin. Tasoitusjuoksussa Riina Kallion koppilyönti takakentälle putosikin kenttään ja Erika Sauvala ehti kotiin. Jatkotilanteessa Leskinen löi pallon väliin ja Kallio toi lukemiksi 1-2.

Onnistumisten myötä myös ulkopeli tiivistyi ja nollasi Puhdin tasoittavalla vuorolla.

Tasoituksen Puhti sai erikoisella tavalla kolmannen päättävällä. Marianne Sivonen syötti kolmostilanteessa Nea Forsellille taktisen väärän, joka tuomittiin kenttävääräksi ja näin Puhti sai vapaalla puoli-ilmaisen juoksun.

Neljännen aloittavalla Ysit oli selkä seinää vasten, eikä onnistunut kakkospesää pidemmälle etenijää saamaan. Puhdilla oli tilaisuus kolmanteen pisteeseen, mutta neljännen tasoittavan Ysit pystyi pitämään nollilla.

Tappio katkaisi samalla Ysien kuuden ottelun voittoputken sekä seitsemän pelin mittaiseksi venyneen pisteputken.

Ottelun tilastot

Otteluraportin tarjoaa K-Market Ratakatu.