Ysit nappasivat avausjaksolta hienon 3-4 voiton, mutta toisella jaksolla Kempeleen Kiri nousi takaa rinnalle ja lopulta supervuorossa ohi. Kaksi pistettä pohjoispohjanmaalaisille 2-1 (3-4, 3-1, 1-0) lukemin.

Ysien osalta ottelu lähti erinomaisesti käyntiin, kun Kempeleen sisäpelaaminen tökki pahasti. Vasta viides lyömässä käynyt pelaaja pääsi kentälle etenemään. Emäntien vuoro loppuikin lyhyeen, kun Ysien etukenttä napsi tärkeitä palloja kiinni ja poltti nopeasti etenijät.

Omalla sisävuorollaan Ysit järjestelivät nopeaan tahtiin ajolähdön. Pelinjohtaja Ville Lantta oli selvästi merkannut kotiutuspaikaksi Kempeleen kakkospuolen, sillä jokainen Ysien avausjakson juoksu tuli tuolta puolelta. Ensimmäisessä vuorossa Henriikka Harinen laittoi ulkokentän suorittamaan ja Noora Pasi ehti tuomaan ottelun avausjuoksun.

Kempele tuli toisessa vuorossa tasoihin Neea Mikkolan läpilyönnillä, jolla Annika Linna toi juoksun. Kotijoukkueen sisäpeli ei kuitenkaan ollut parhaissa voimissaan avausjaksolla, vaan tilanteita se sai luotua harvakseltaan.

Kolmannen tasoittavalla Ysit siirtyivät johtoon ja koko tilanne sai alkunsa lukkari Elina Kärsämän polttoheitosta kohti kakkospesää. Pallo painui pahasti ohi pesästä ja Ysit saivat luotua ajolähdön. Aikalisän jälkeen Marianne Roiha laittoi jälleen ulkokentän suorittamaan ja palautusheitto Kärsämälle oli sellainen, että Eveliina Rantonen ehti tuomaan Ysit 1-2 johtoon.

Hetkeä myöhemmin Siiri Pulkkinen sai ajolähdöstä mahdollisuuden ja Elina Väre toi Yseille 1-3 johdon, kun Pulkkisen lyönti sirvahti ulkopelaajan räpylästä.

Viimeiseen vuoroon Kempele tuli otteluun mukaan, kun ottelun tuomaristo vihellettyään ensin laittoman lyönnin katsoi pienen palaverin jälkeen lukkari Essi Rytterin estäneen Jutta Myllyniemen lyötyä kakkosrajanäpyn. Tuomaristo myönsi tilanteesta Kempeleen kärkietenijälle vapaataipaleen ja heti perään Emmi Särkioja iski ottelun tasoihin välilyönnillä.

Viimeisellä tasoittavallaan Ysit kuitenkin rakensivat tilanteen, kun Kärsämä päästi ensin Pasin väärän turvin etenemään ja heitti sen jälkeen pallon ohi ykköspesästä. Kolmantena lyömään tullut Marianne Roiha iski pallon kakkosrajasta ulkopelaajan räpylän kautta kauas maisemaan ja Pasi toi kakkospesältä saakka jakson voittojuoksun.

Toisen jakson alku ei kummaltakaan joukkueelta ollut mitään sisäpelin juhlaa. Kumpikin joukkue sai kahteen ensimmäiseen vuoroon luotua yhden kolmostilanteen, eikä kotiutukset niistä olleet sellaisia, joista todellista juoksun uhkaa olisi syntynyt. Ysien puolelta kotiutusta pääsi yrittämään Harinen, jonka pommitus kohti kakkospolttajaa ei kuitenkaan tuonut tulosta.

Saatiin avausjakso vähän helpolla, mutta olimme räpylässä hyviä. Kempele paransi pelaamistaan toiselle jaksolle ja meillä lyöntien laatu heikkeni. Etenkin ykköstilanne oli tänään meille vaikea toisella jaksolla, emmekä päässeet sen takia hyökkäämään, mietiskeli joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta.

Kummankin joukkueen hakiessa omaa sisäpelaamistaan onnistui Ysit tekemään avausjuoksun kolmannessa vuorossa. Annika Turtiainen järjesteli Susanna Alavan kolmoselle ja Harisen kotiutuslyönti väliin riitti helposti Alavalle.

Kempele tuli tasoihin omalla kolmannella vuorollaan, kun Elina Kärsämän välilyönti pomppasi yli koppari Rantosen ja Kärsämä kiersi kunnarin. Tästä kotijoukkue sai hengen päälle ja iski nopeaan tahtiin kaksi juoksua lisää Sara-Ella Kemppaisen ja Mikkolan onnistuessa kotiutuksissaan.

Ottelun mentyä supervuoroon ei Ysit saaneet painetta luotua Kempeleen ulkokenttää vastaan. Kun Ysit eivät omalla vuorollaan päässeet edes kakkoselle, järjesti Kempele puolestaan heti kärjestä ajolähdön, josta Emmi Särkioja iski ottelun ratkaisun.

Tappion myötä ero viimeisessä pudotupelipaikassa kiinni olevaan Kempeleeseen venähti kolmeen pisteeseen. Toisaalta ero ensimmäisellä karsijan paikalla olevaan Mynämäen Vesaan on nyt yhdeksän pistettä. Lantta halusi mielummin katsoa isompaa kuvaa kuin yhden ottelun tulosta.

Toisen jakson laatu oli vähän vaatimaton, mutta kun tälläiselle pitkälle retkelle lähtee aikaisin aamulla, niin isossa kuvassa yhteen pinnaan pitää olla tyytyväinen.