Pesä Ysit saa rutkasti lisää lyöntivoimaa tulevalle kaudelle, kun lyöjäjokeri Mette Leskinen siirtyy Kajaanin Pallokerhosta Pesä Ysien riveihin. Leskisen sopimus kattaa kauden 2024 ja sisältää option kaudesta 2025.

Leskinen sijoittui menneellä kaudella naisten Ykköspesiksen lyöjätilaston toiseksi häviten sarjan lyöjäkuningattaruuden seuratoverilleen Mari Kemppaiselle kymmenellä lyödyllä juoksulla. Leskinen paukutti runkosarjassa uransa parhaat tehot lyöden 0+56=56 juoksua.

22-vuotias Vuokatin Vedon kasvatti on Ykköspesiksessä pelannut kaikkiaan viisi kautta edustaen Pallokerhon lisäksi Kajaanin Hymyä. 89 ottelussa lyöjäjokeri on iskenyt peräti 5+176=181 juoksua ja ehtinyt siinä sivussa tuomaan myös 26 juoksua. Kun mukaan lasketaan Leskisen ottelut tyttöjen Superpesiksessä ja naisten Suomensarjassa on Leskisen saldo kahdeksan kauden aikana 137 ottelussa huimat 11+284=295.

Reipas viisi vuotta Kajaanissa on antanut paljon pesisoppia. On kuitenkin oikea aika nähdä Kainuun ulkopuolista pesistä. Pesä Ysien organisaation ja joukkueen kovat tavoitteet vakuuttivat minut, joten oli helppoa hypätä toimintaan mukaan. Odotan innolla joukkueen tapaamista ja tulevaa kesää, Leskinen kertoo.

Seuran toiminnanjohtaja Ville Lantta hykertelee tyytyväisyydestä, kun joukkueen riveihin saatiin kiinnitettyä Leskisen tasoinen lyöjäjokeri.

Mette on kuulunut jo kolmena viime kautena sarjan parhaisiin kotiuttajiin ja tuo todellakin sitä kaivattua lyöntivoimaa joukkueeseen. Hyvät lyöjäjokerit ovat harvassa ja menneellä kaudella meillä ei varsinaisesti ollut jokerikotiuttajaa, joten jatkossa roolitukset ovat paljon helpompia. Tämä sopimus oli meille todella merkittävä kaikin puolin ja joukkueemme perusrunko alkaa hahmottumaan oikein mallikkaasti.