Suomen Pesäpalloliitto on myöntänyt valtakunnallisen Tenavaleirin järjestelyoikeudet Lappeenrannan Pesä Yseille kesäksi 2024. Pesä Ysit toimivat Tenavaleirin järjestäjinä kolmatta kertaa.

Suomen Pesäpalloliitto on myöntänyt Lappeenrannan Pesä Yseille valtakunnallisen Tenavaleirin 2024 järjestelyoikeudet. Tenavaleiri on E-ikäisille eli 11-12 vuotiaille junioreille tarkoitettu viikon mittainen valtakunnallinen leiri.

Ysit toimivat Tenavaleirin järjestäjinä kolmatta kertaa. Tenavaleirin suosio on kasvanut huomattavasti vuosien aikana, sillä ensimmäisen kerran Ysit järjestivät tenavaleirin vuonna 1996, jolloin osallistuvia joukkueita oli 61 kappaletta. Toisella kerralla vuonna 2007 Lappeenrantaan saapui 87 joukkuetta. Viime heinäkuussa Sotkamossa järjestetylle Tenavaleirille osallistui peräti 118 joukkuetta.

Olen tosi iloinen ja huojentunut, että onnistuimme saamaan leirin tänne Lappeenrantaan Onnistuminen tässä on vahva näyttö koko seuran organisaatiolta, sillä tämän ikäluokan leiri on kaikkein halutuin järjestää. Pesä Ysien maine laadukkaana leirinjärjestäjänä ja Lappeenranta tunnustettuna viihtyisänä kesäkaupunkina olivat vahvat valttikortit kisassa. Iso kiitos myös Lappeenrannan kaupungille vahvasta tuesta hakuprosessin aikana, sillä ilman kaupungin tukea tällaista tapahtumaa ei olisi meille saatu, iloitsee leiriprojektin vastaavana toimiva Sakari Myllys.

Myllyksen mukaan Ysit odottaa noin 130 joukkueen osallistuvan turnaukseen, mikä tarkoittaisi noin 2000:n pelaajan ja valmentajan saapumista Lappeenrantaan leiriviikon aikana. Kun tähän lasketaan päälle vielä joukkueiden ja pelaajien taustavoimat on todennäköistä, että Lappeenrantaan saapuu noin 4000 vierasta.

Odotamme Lappeenrantaan 130 joukkuetta ja noin 2000 osallistujaa, joiden mukana matkustaa sama määrä huoltojoukkoja. Tuollainen määrä vieraita Lappeenrannassa piristää varmasti kaupunkikuvaa leiriviikon aikana.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva iloitsee Ysien valinnasta Tenavaleirin järjestäjäksi.

Suuret kiitokset Pesä Yseille vahvasta työstä ja hienosta onnistumisesta. Meille on tärkeää saada tällaisia valtakunnallisia tapahtumia kaupunkiin. Yhteistyö kolmannen sektorin kanssa on avain onnistumiseen näissä hakuprosesseissa. Tenavaleirin saaminen tänne on tästä erinomainen esimerkki.