Pesä Ysit ja Kajaanin Pallokerho punnersivat juhannusta odotellessa kotiutuslyöntikilpailun jatkopareille asti. Lopulta Ysit oli etevämpi ja vei voiton jaksoin 2-1 (3-4, 2-1, 5-4).

Ottelun alku oli Yseille haastava. Pallo poltteli räpylässä normaalia enemmän. Kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa KPK teki juoksun kummassakin ja johti 0-2. Toisen tasoittavalla Ysit löysi peliinsä juonen ja siirtyi Piitu Saarisen, Mette Leskisen ja Aada Koistisen lyönneillä 3-2 johtoon.

Sisäpeli ei silti onnistumisista saanut sytykettä pidempään, vaan KPK teki myös kolmannella ja neljännellä vuorolla yhden juoksut voittaen jakson 3-4. Kainuulaiset väläyttelivät lyöntivoimaansa lyömällä pitkin ottelua vaarallisesti kakkospuolelle ja jatkeille.

Toinen jakso oli vastaavanlainen trilleri. Ysit siirtyi Marianne Sivosen lyönnillä heti alkuun 1-0 johtoon ja Kajaanin tasoitettua Ysit vei uudelleen johtoon neljännen aloittavalla Noora Leppälä lyömällä Ella Latva-Panulan kotiin. Toista jaksoa leimasi molempien osalta todella lyhyet sisävuorot, jossa niin etenijät kuin lyöjät höntyilivät luvattoman paljon.

Ottelu oli ratketa neljännen tasoittavalla KPK:lle, mutta onnikin pelasti Ysit. Tappoheitto kolmoselle karkasi yli ja vieraiden etenijä lähti kotia kohti. Tilanne vaikutti varmalta tasoitukselta ja ottelun voitolta, mutta pallo ponnahti ilmeisesti aidan tolpasta niin maukkaasti takaisin Riina Kallion räpylään, että tuloksena oli lopulta selvä palo. Se pelasti Ysit kotiutuslyöntikilpailuun.

Myös kotiutuslyöntikilpailu sisälsi dramatiikkaa. Ysit teki kolme juoksua pohjalle ja otti napakan otteen ottelun voitosta, mutta vieraiden Mari Kemppainen löi harvinaisen kunnarin. Kolmosjatkelyönti painui läpi ja oli vastaansanomattomasti yhden juoksun arvoinen, mutta pallo painui yllättäen portin alta kenttäalueen ulkopuolelle ja hän sai jolkotella kunnarin. Tämä vei ottelun ratkaisun jatkopareille.

Siellä Leskinen ja Sivonen löivät juoksu KPK:n jäädessä yhteen. Se varmisti kaksi pistettä lappeenrantalaisille.

Ottelu kiteytettynä oli Yseiltä selviytymistaistelu. Molemmilla joukkueilla oli hallinnan hetkiä, mutta kumpikaan ei pystynyt jatkuvasti olemaan pelin päällä. Ulkopelaamisen osalta molemmilla jäi varmasti mietittävää, mutta ei sisäpelikään kummankaan osalta jouhevimmasta päästä ollut.

Piste oli kajaanilaisille kauden ensimmäinen vieraskentältä.

Ysit siirtyy torstaista lähtien juhannuksen viettoon ja palaa arkeen ensi viikon alussa. Keskiviikkona 26.6.2024 vastassa on vieraskentällä Ikaalisten Tarmo.

Ottelun tilastot

Lehdistötilaisuus

Otteluraportin tarjoaa K-Market Ratakatu.