Lappeenrannan Pesä Ysien pelinjohtajana toimii kaudella 2022 paluun valmennustehtäviin tekevä Ville Lantta.

Viimeiset kaksi kautta valmennustehtävistä pois ollut Ville Lantta palaa Pesä Ysien Ykköspesisjoukkueen viuhkan varteen. Viimeksi kaudella 2019 Superpesiksessä pelinjohtajana toiminut Lantta toimii alkaneella kaudella kaksoisroolissa, sillä työt jatkuu myös toiminnanjohtajan roolissa. Myynnin ja markkinoinnin osalta työtehtäviä Lantan kanssa jakaa myyntipäällikkö Riikka Muttilainen.

Viimeiset kaksi vuotta olen saanut huilata varsinaisesta valmennuksesta ja saanut omalta osaltani laittaa seuraa parempaan kuntoon monilta osin vaikeina korona-aikoina, niin nyt on aika tulla taas mukaan. Mikäpä sen mukavampaa kuin tulla raikkaaseen sekä mielenkiintoiseen uuteen ryhmään. Seura on antanut paljon viime vuosikymmeninä ja tässä on hyvä kohta antaa seuralle jotain myös takaisin. Myös seuran hallitukselle tämä toiminnanjohtaja-pelinjohtaja kaksoisrooli sopi hyvin, niin siltäkin pohjalta on hyvä lähteä projektiin mukaan.

Kahden vuoden tauko valmennustehtävistä ei huolestuta Lanttaa, vaikka lajin sisällä muutoksia tuleekin. Laji itsessään ei kuitenkaan ole muuttunut kahdessa vuodessa niin paljoa.

Valmentaja ei häviä sinusta mihinkään, vaikka välillä on poissa. Tietynlaiset trendit vaihtelee lajissa kuin lajissa aina tasaisin väliajoin, mutta pelin ydin ja lainalaisuudet ei katoa mihinkään. Siksi saatan kestää vielä kelkassa ainakin jotenkin mukana, virnuilee Lantta.

Pelinjohtajuudesta on keskuteltu myös kotona ja idealle tuli vihreää valoa myös sieltä suunnalta.

Kotona on keskusteltu tästä aiheesta useana iltana syksyn aikana ja sieltä löytyi isosti vihreää valoa tälle idealle. Onneksi lapsemme (5v, 7v ja 12v) ovat taas kaksi vuotta vanhempia edellisestä valmennuspestistä ja isovanhemmat ovat aina auttamassa päivittäisessä arjessa.

Lantan ensimmäinen puhelinsoitto pelinjohtajana ei ollut yhdellekään pelaajalle, vaan fysiikkavalmentaja Matti Mansikalle. Vuonna 2001 Ysejä Superpesikseen pelinjohtaja nostamassa ollut Lantta halusi laittaa joukkueen fysiikkaharjoittelun keskiöön ja unohtaa mailat sekä räpylät useammaksi kuukaudeksi.

Fyysinen valmentaja Matti Mansikka on keskeisessä roolissa tässä jutussa ja ilman Mattia en olisi tähän lähtenyt. Fyysinen harjoittelu on otettu ihan keskiöön uudessa alussa ja pesisvälineet saavat vielä odottaa käyttöä tuonne joulukuun alkuun. Lähdetään ytimestä liikkeelle ja tehdään ensin vahvaa urheilullista pohjaa joukkueelle.

Täysin ilman valmennustehtäviä Lantta ei ole kuitenkaan ollut. Loppukesästä ja alkusyksystä Lantta toimi Pesä Ysien D-tyttöjen valmentajana ja kipinä syttyi uudestaan.

Valmensin syyspuolella seuramme D-tyttöjä (Kiitos Tytöille!) ja pieni valmentaja heräsi jälleen sisälläni. Sen mukana heräsi myös ajatus: ”Tämän minä ehkä parhaiten osaan ja tätä minä haluan sittenkin eniten.”.

Seuran puheenjohtaja Ulla Timperi antaa täyden tuen Lantan pelinjohtajuudelle ja uskoo, että hän on oikea henkilö nostamaan Pesä Ysit takaisin Superpesikseen.

Pahasti epäonnistuneen kauden jälkeen on jälleenrakentamisen aika. Seuran hallitus luottaa, että Ville Lantta on oikea henkilö tässä tilanteessa johtamaan joukkuetta takaisin kohti Superpesistä. Villen näytöt menestyksellisestä pelinjohtamisesta ovat kiistattomat ja seurana annamme hänelle täyden tuen tässä työssä, kertoo Timperi.