Harjoituskauden neljännessä ottelussa Ysit saavat vastaansa Ykköspesiksessä pelaavan Haminan Palloilijat. Ottelu pelataan Vanhalla Kentällä ilman yleisöä.

Hamina ja Ysit ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä harjoituskaudella. Huhtikuun loppupuolella hyvin koleassa kelissä Hamina nappasi 1-0 (5-5, 3-1) lukemin kotivoiton Vallikentällä. Aluperin tämä ottelu piti pelata myös huhtikuussa, mutta kummankin joukkueen yhteisellä päätöksellä ottelu siirrettiin odottamaan hieman lämpimämpää keliä.

Hamina onnistui talven aikana pitämään runkonsa kasassa ja tuomaan menetettyjen pelaajien tilalle tarvittavia palasia. Tytti Bertlingin ja Elina Muurmanin siirtyessä Ysien riveihin, Saara Suomalaisen laitettua piikkarit naulaan ja lukkari Veera Toikan siirryttyä Pöytyän Urheilijoiden riveihin tuotiin palapeliin palasia muualta. Haminaan siirtyivät lukkari Piitu Saarinen Espoon Pesiksestä, linjassa viihtyvä Ella Latva-Panula Kankaanpäästä sekä Siilinjärvellä Superpesistä viime kaudella pelannut Roosa Martinmäki.

Hamina on pelannut keskinäinen kohtaaminen mukaan lukien lisäksi kolme harjoitusottelua. Näistä otteluista se on voittanut Ysit 1-0 (5-5, 3-1), kevään ensimmäisessä harjoitusottelussa hävisi Hyvinkään Tahkolle 2-0 (7-1, 5-1) ja eilen kotonaan Vallikentällä Superpesikseen nousseelle Roihuttarille 0-2 (0-4, 2-4).

Ysit puolestaan ovat pelanneet myös kolme harjoitusottelua ja tuloksena on ollut mollivoittoisia tappioita. Huhtikuun lopun Hamina -tappion jälkeen Ysit on kohdannut niin Joensuun Mailan kuin Roihuttaret. Tappio Joensuuta vastaan tuli supervuoron jälkeen lukemin 1-2 (6-2, 4-7, 0-1) ja Roihuttarille suoraan jaksoin 0-2 (0-3, 0-2).

Se onko sisäpeliä saatu Roihuttaret ottelusta hieman parempaan kuosiin selviää tänään klo 14 alkavassa ottelussa. Ottelu pelataan koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä. Ottelua voi seurata Ysien sosiaalisen median kanavilla. Tarkiten ottelua seuraa Twitter, mutta Facebookiin päivitetään taukotulos sekä lopputulos.