Ysien kausi jatkuu viikonloppuna tiukalla vierastuplalla Pohjanmaalla. Vastaan asettuvat Lappajärven Veikot ja Seinäjoen Maila-Jussit.

Lauantaina bussi kuljettaa naiset Lappajärvelle. Pelinjohtajaennakoissa Lappajärven Veikot nostettiin omassa lohkossaan kolmanneksi ja sai se yhden maininnan myös kysyttäessä Superpesikseen nousijaa.

Omaksi minimitavoitteekseen Lappajärvi on ilmoittanut välieräpaikan.

Ysien pelinjohtaja Jerry Stenberg kertoo, että suunnitelmat lauantaille on tehty huolella.

– Viime vuonna voitettiin siellä tiukan väännön jälkeen 2-1.  Kovatasoinen joukkue on vastassa.

– On meillä selvät paikat katsottuna, mistä aiotaan rokottaa ja jos ulkopeli on yhtään samalla tasolla kuin keskiviikkona, niin pitäisi olla hyvä mahdollisuus.

Stenberg kuitenkin muistuttaa, että kaksi jaksoa erittäin hyvin pitänyt ulkopeli ei tule riittämään.

– Se on ihan selvää jatkoa ajatellen, ettei jaksoa voi hävitä silloin kun vastustaja pidetään yhdessä juoksussa. Sisällä pitää tapahtua muutoksia erityisesti keskiviikon toiseen jaksoon verrattuna. Siihen pitää saada laatua lisää, mutta kun se loksahtaa kohdalleen, niin ei meillä mitään hätää ole.

Sunnuntaina Ysit matkustaa Seinäjoelle Maila-Jussien vieraaksi. Se on arvioitu pelinjohtajien papereissa pohjoislohkon puoliväliin ja joukkueen oma tavoite on maltillisesti sarjapaikan säilyttäminen.

Ennakkoarvioinnin kannalta sunnuntain ottelu on Yseille haastavampi. Stenbergin mukaan seinäjokelaisten kokoonpano voi elää Superpesiksessä pelaavan ykkösjoukkueen tarpeiden mukaan.

– Ihan tarkalleen ei tiedetä, ketä siellä tulee vastaan. Nyt, kun Superpesis ei ole vielä täysillä pyörähtänyt käyntiin, alhaalta saatetaan hakea peliaikaa ja pelituntumaa. Lisäksi heillä on juonikas pelinjohto, johon pitää päästä kiinni.

– Toisaalta meidän ei tarvitse vastustajasta välittää, kun pelataan omilla vahvuuksilla. Silloin homman pitäisi toimia.

Sunnuntain ottelun erikoisuuksiin kuuluu sekin, ettei Ysit aio käyttää aamupäivää kentällä höntsäillen, vaan Simpsiön majalla ja metsissä fiilistä hakien.

Kokoonpanoon ei ole viikonlopulle odotettavissa suuria muutoksia. Joukkue lähtee reissuun 13 pelaajan voimin.

– Joukkueelle tekee näin kauden alussa hyvää olla pari päivää tiiviisti yhdessä, Stenberg toteaa lopuksi.

Lauantaina ottelu Lappajärvellä alkaa klo 17 ja sunnuntaina Seinäjoella klo 16.

Otteluennakon tarjoavat K-Market Vapari & Kanneli & Ratakatu.