Riemukkaaseen 1-0 voittoon kauden avauksessa yltäneet Ysit matkaavat viikonlopuksi Länsi-Suomeen. Perjantaina joukkue kohtaa vieraskentällä Porin Pesäkarhut ja lauantaina puolestaan Rauman Feran.

Kauden avausvoitto on nyt metsästetty. Uusi mahdollisuus tulee vastaan jo tulevana viikonloppuna, kun joukkue matkaa Porin Pesäkarhujen ja Rauman Feran vieraaksi.

Harjoitusotteluihin verrattuna Ysien joukkue oli löytänyt Helsingin avausotteluun täysin uuden vaihteen pelaamiseen. Toki muutamia räpylävirheitä näkyi siellä ja täällä, mutta noin yleisellä tasolla pelaaminen näytti ajoittain siltä kuin Ysit olisi pelannut jo kymmenen runkosarjaottelua tällä kaudella.

Samaan huomion teki joukkueen pelinjohtaja Sarita Heikkinen sunnuntain ottelun jälkeen.

Meidän pelaamisessa alkoi nyt näkyä niitä asioita, joista ollaan puhuttu. Meidän peli-ilmeemme ja tasomme oli ihan eri tasolla kuin harjoitusotteluissa. Pääsimme paljon paremmin peliin kiinni ja saimme peräkkäisiä onnistumisia,
joita meiltä on puuttunut kevään aikana. Pidimme hyvää tempoa ulkopelissä päällä ja sovitut asiat toimivat tänään vaihtotilanteissa.

Roihuttaret ottelusta voi ottaa paljon hyviä asioita mukaan viikonlopun otteluihin, mutta vastustajat eivät kuitenkaan ole sieltä helpoimmasta päästä.

Vastustajat

Sarjataulukon toiselta sijalta löytyvä Porin Pesäkarhut koki Superpesiksen siirtoikkunan suurimman menetyksen, kun 11 kautta seurassa pelannut Susanne Ojaniemi vaihtoi punavalkoisen paidan Jyväskylän Kirittärien oranssiin peliasuun. Joukkueen riveistä poistuivat myös Roosa Törmänen, joka siirtyi Kempeleen Kiriin ja Milla Oksa, joka päätti 12 kautta kestäneen Superpesisuransa viime kauteen. Viime kautiset peliasut porilaiseen versioon vaihtoivat Mynämäen Vesasta saapuneet Henna Nurmi ja Riina Korkiamäki, Rauman Ferasta siirtynyt Ella Kuusisto, Lapuan Virkiästä Eveliina Toppari ja Pöytyän Urheilijoista Poriin saapunut Elisa Pauna. Lisäksi joukkueeseen liittyi huhtikuussa toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella Pinja Arbelius Porin Pesäkarhuista.

Joukkueen pelinjohtaja vaihtui myös tulevalle kaudella, kun seitsemänä kautena pelinjohtaja toiminut Sami Österlund astui syrjään tehtävästä. Uudeksi pelinjohtajaksi seura palkkasi Manse PP:ssä urheilujohtajana toimineen Jarkko Pokelan.

Pesäkarhut on ehtinyt kauden aikana pelata jo neljä ottelua ja voittanut ne kaikki. Avauskierroksella Pesäkarhut kaatoi Mynämäen Vesan 2-0 ja kahdessa seuraavassa ottelussa vastaan tulleet Lapuan Virkiä ja Roihuttaret kaatuivat myös samoin lukemin. Viime sunnuntaina tamperelainen Manse PP laittoi porilaisille tiukasti kampoihin ja Pesäkarhut nappasivat mukaansa kaksi sarjapistettä vasta supervuoroparin jälkeen.

Pesäkarhuilla on hyvä edustus Superpeiksen eri tilastokategorioissa. Emilia Linna (2+12=14) löytyy lyöjätilaston kolmannelta sijalta ja Susanna Puisto neljänneltä sijalta (0+12=12). Etenijäötilastossa Pesäkarhuilla on peräöti kolempelaajaa viiden parhaan joukossa, kun Henna Juka (11), Emilia Itävalo (8) ja Tiia Peltonen (7) miehittävät sijat kaksi, neljä ja viisi. Kärkilyöntitilastossa sijat kolme ja viisi menevät Itävalolle (25) ja Linnalle (24).

Lauantainen vastustaja Rauman Fera puolestaan löytyy sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Feran joukkue on muuttunut viime kesästä, sillä joukkueen jätti peräti kuusi pelaajaa. Niina Nukarinen siirtyi ykköspesiksen Haminan Palloilijoihin, Vila Mäkelä Siipettäriin, Venla Tanhua ykköspesiksen Vaasan Mailattariin, koppari Tinja Töyrylä Jyväskylän Kirittäriin, Karoliina Kosken ja Miia Tervosen puolestaan päätettyä uransa.

Raumalle puolestaan muuttivat Miia Puolakka tamperelaisesta Manse PP:stä ja Linda Viita Kempeleen Kiristä. Myös joukkueen pelinjohtaja vaihtui, kun vielä viime kaudella Siilinjärven Pesiksessä viuhkaa käyttänyt Erno Tuomainen otti Ferassa vetovastuun.

Fera on pelannut kaksi ottelua tällä kaudella. Se avasi kautensa kaatamalla vieraskentällä Joensuun Mailan 0-2, mutta kärsi tiistaina kotitappion Seinäjoen Maila-Jusseille samoin lukemin.

Superpesiksen lyöjätilastossa Feran parhaana on kunnostautunut 20:nnellä sijalla oleva lainapelaaja Pinja Arbelius, joka on kahdessa ottelussa lyönyt kolme juoksua (1+2=3). Etenijätilastossa puolestaan Feran paras on sijalta 49 löytyvä Aino Tanhua, joka on tuonut raumalaisille kaksi juoksua. Kärkilyöntitilaston ykkönen on puolestaan Jasmin Andreasen, joka löytyy kahdeksalla kärkilyönnillä koko listan sijalta 74.

Historia

Ysien ja Pesäkarhujen historia on Ysien kannalta suhteellisen murheellinen. Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjassa kaikkiaan 38 kertaa ja voitot ovat Pesäkarhuille 33-5. Viime kaudella Pesäkarhut voittivat kummatkin ottelut suoraan 2-0, ensin Vanhalla Kentällä jaksolukemin 4-12, 5-10 ja vajaata kahta viikkoa myöhemmin Porissa jaksoluvuin 6-0, 12-0.

Pesäkarhut on voittanut keskinäisistä kohtaamista viimeiset 23 ottelua putkeen. Edellisen kerran Ysit nappasivat voiton Pesäkarhuista 12 vuotta sitten, kun 14.06.2009 Ysit voittivat keskinäisen ottelun kotikentällään 1-0 (4-1, 1-1). Edellisestä vierasvoitosta on ehtinyt kulua vieläkin pidempi aika, sillä edellisen kerran Erku-Areenalta Ysit ovat vieneet pisteet kaudella 2005, kun 10.07.2005 Ysit nappasivat 0-1 (2-2, 3-4) vierasvoiton.

Rauman Feraa vastaan numerot ovat sen sijaan paljon positiivisemmat. Joukkueet ovat kohdanneet Superpesiksen runkosarjassa kaikkiaan 41 kertaa voittojen ollessa Yseille 25-16. Viime kaudella Fera vei pisteet kummastakin kohtaamisesta, kun se voitti kohtaamisen Lappeenrannassa ensin luvuin 0-2 (1-9, 1-2) ja kuukautta myöhemmin kotikentällään lukemin 2-0 (5-2, 9-2).

Ysit ovatkin Raumaa vastaan viiden ottelun tappioputkessa ja edellinen voitto keskinäisestä kohtaamisesta on kaudelta 2018, jolloin Ysit kaatoi Feran vieraskentällä 0-2 (1-6, 1-3).