Pesä Ysit järjesti todellisen trillerin sunnuntai-iltana nousemalla avausjakson tappiosta voittoon. Illan sankaritar oli peräti kaksi kunnaria kakkospuolelta kiskaissut Elina Väre.

Ysit saivat het ottelun alkuun luotua tilanteita Maila-Jussien ulkokenttää vastaan, mutta juoksuihin saakka ei vielä päästy. Maila-Jussitkin hyökkäsi omalla sisävuorollaan aggressiivisesti ja etenkin Aino-Kaisa Mantereen lyöntivuorolla. Ensimmäisellä lyöntivuorollaan Mantere kotiutti peräkkäsillä ykkösrajanäpyillä ensin Maiju Mäntylän ja perään Laura Ketolan.

Ysit pääsivät peliin mukaan, kun toisessa vuorossa Maila-Jussien ulkokenttä yritti polttaa Emmi Simosta ykköspesälle, mutta kun ketään ei ollut pesällä ottamassa palloa kiinni, karkasi Marianne Roiha tuomaan Ysien kavennuksen. Ulkokentän pitäessä seinäjokiset nollilla Ysit iski tasoituksen kolmannessa vuorossa Simosen toimesta.

Maila-Jussit kuitenkin ratkaisi jaksovoiton itselleen, kun Vilma Kupari laittoi pallon polttolinjaan ja Liinu Turpela kipitti pohjanmaalaisille jakson voittojuoksun.

Ensimmäinen jakso lähti aika huonoille raiteille heti alusta lähtien. Sisäpelissä ei saatu minkäänlaista jatkumoa lyönneille ja ulkona tuli pieniä räpylävirheitä, joita lähdettiin tauolla parantamaan, kuvaili Elina Väre ottelun jälkeen.

Pelinjohtaja Lantta vetikin tauolla lyöntijärjestyksen suhteellisen uusiksi, sillä ainoastaan numerolla yhdeksän lyönyt Fanni Kanerva, kolmosena lyönyt Marianne Roiha ja nelospaikalla lyönyt Sarita Heikkinen olivat suurinpiirtein ainoita pelaajia, joiden numerolappu hihassa ei vaihtunut.

Moitin ensin tauolla itseäni ja kerroin, että muutama tilanne pitää minun hoitaa paremmin. Orastavia merkkejä oli jo avausjaksolla, että kakkosluukussa oli hyvä paikka, mutta jouduin kehottamaan, että sinne pitää lyödä. Ei sieltä kolmella pompulla saa palloa läpi, kuvaili Lantta tauon tapahtumia.

Maila-Jussit tuli toiseenkin jaksoon hyökäten, kun Mantereen lyöntivuorolla otettiin kahdesti kotiin. Ensimmäinen näpy meni laittomaksi, mutta toisella ilmajokinen iski pallon vastustamattomasti kakkoskoppari Eveliina Rantosen eteen. Tästä meni yli kaksi vuoroa, kunnes Ysit pääsivät Väreen kunnarilla peliin mukaan.

Väre iski pallon kakkospesän päältä kauas Kotijoukkue Areenan kiertävälle parkkipikalle ja kiersi uransa ensimmäisen superpesiskunnarin. Mantereen vastatessa seinäjokelaisten kolmannesta juoksusta iski Väre uudestaan seuraavassa vuorossa. Samasta paikasta pallo vieri uudestaan pitkälle areenan hiekka-aluelle ja tällä kertaa Fanni Kanerva sai lönkytellä kakkospesältä aina kotiin Väreen kiertäessä illan toista kunnariaan.

En etukäteen katsonut paikkoja, siinä kohtaa kun lähtee lyömään niin silloin katsotaan missä on tilaa. Tänään näin hyvän tilan kakkosluukussa, kertoi Väre ottelun jälkeen.

Tästä Ysit saivatkin hengen päälle ja kolmannen vuoron juoksujuhla oli valmis. Sarita Heikkinen kotiutti seuraavaksi Väreen ja perään Henriikka Harinen laittoi pallon koppareiden eteen kotiuttaen Heikkisen.

Vaikka Riina Kerola onnistuikin kotiuttamaan Maila-Jussien neljännen tasoittavalla Laura Kerolan, niin Ysit veivät toisen jakson 3-5 ja ottelussa mentiin supervuoroon.

Ysit onnistuivat pitämään ulkopelinsä tiiviinä supervuorossa ja ainoa säikähdys koettiin, kun Mantere tuli viimeisenä lyöjänä lyömään ja tulitti pallon kakkosrajasta kauas kentän rajoista, mutta Ysien onneksi pallo kimmahti kenttää reunustavasta aidasta ja kunnaria havitellut Mantere paloi kolmoselle.

Ysien omalla vuorolla ratkaisu syntyi, kun pelinjohtaja Lantta veti yllätysmerkin päälle ja Hanna Järvi näpytti pitkällä kakkosrajanäpyllä Alavan kotipesään saakka. Joukkueen pelinjohtaja oli ylpeä oman ryhmänsä esityksestä.

Tälle meidän joukkueelle ja sille arvopohjalle mikä tämä ympärille on rakennettu, niin nämä voitot on kovia juttuja. Saimme viisi pistettä ensimmäiseltä viikolta, kun kukaan ei odottanut meidän saavan edes yhtä pistettä. Kuitenkin Pohjanmaalta neljä pistettä ja kaksi voittoa on kyllä 10+ suoritus, päätti Lantta.