Pesä Ysit on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen naisten Ykköspesiksen etenijätilaston seitsemänneksi sijoittuneen Tytti Bertlingin kanssa.

Haminan Palloilijoiden kasvatti Tytti Bertling siirtyy kasvattajaseurastaan Pesä Ysien riveihin kahden vuoden sopimuksella. Ykköspesiksen etenijätilastossa Bertling sijoittui viime kaudella seitsemänneksi tuotuaan 14:ssä ottelussa 29 juoksua. Myös kärkilyöntitilastossa Bertling sijoittui kymmenen parhaan joukkoon oltuaan Ykköspesiksen yhdeksäs 79:llä kärkilyönnillä.

17-vuotta muutama viikko sitten täyttänyt Bertling ehti nuoresta iästään huolimatta nousta Haminassa kolmen viime kauden aikana tyttöjen Superpesisjoukkueesta ensin suomensarjassa pelaavan edustusjoukkueeseen ja oli kauden 2019 päätteeksi nostamassa joukkuetta suomensarjasta Ykköspesikseen. Toissa kaudella Bertling toi 14:ssä suomensarjan ottelussa peräti 56 juoksua voittaen sarjan etenijätilaston ja sijoittui kärkilyöntitilaston kuudenneksi.

Ulkopelissä kopparina pelaavalle Bertlingille sopimus Superpesikseen on iso juttu. Runkosarjat ja pudotuspelit mukaan lukien kolmessa sarjassa kolmen kauden aikana 444 kärkilyöntiä kerännyt ja 200 juoksua tuonut Bertling uskoo, että Lappeenrannassa tarvittaviin kehitysaskeliin on hyvä mahdollisuus.

Tosi odottavainen ja jännittävä fiilis. Superpesis on kuitenkin iso juttu näin nuorelle pelaajalle. Halu kehittyä pelaajana on kova ja uskon, että Lappeenrannassa on siihen hyvä mahdollisuus. Nyt tietenkin tuleva talvikausi treenataan täysillä ja katotaan sitten mihin se kesällä riittää.

Pesä Ysien manageri Sakari Myllys ei piilottele tyytyväisyyttään Bertlingin liityessä lappeenrantalaisryhmään.

Olemme erittäin iloisia saadessamme tämän ikäluokkansa parhaimmistoon kuuluvan huippulahjakkaan ja todella nopean pelaajan joukkueeseemme. Tytti tuo meille kovasti kaivattua etenemisvoimaa ja antaa lisää vaihtoehtoja myös ulkokentän koppariosastolle.