Pesä Ysit nousivat toisella jaksolla vielä taistelemaan voitosta Sarita Heikkisen kunnarin myötä, mutta Manse PP nappasi lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen kolme pistettä 2-0 (2-1, 4-3) lukemin.

Kuten odottaa saattoikin, niin avausjakso oli vähäjuoksuinen. Heti ensimmäiseen vuoroon Ysit saivat hyvän startin, kun toisena lyöneestä Elina Väreestä eteenpäin saatiin ajotilanne luotua Sarita Heikkisen järjesteltyä Väreen kolmospesälle. Tilanne kuivui kuitenkin, kun Henriikka Harisen kotiutus painui kopiksi.

Manse nappasi johtopaikan ensimmäisellä vuorollaan. Vuoron alussa Ysien lukkari Essi Rytteri onnistui sekoittamaan lyöjäjokeri Henna Suomisen pasmat lähes täydellisesti ja tuloksena olikin Suomisesta ensimmäinen palo. Manse sai luotua kolme peräkkäistä ajoa, joista viimeinen tuotti tulosta. Anna Ala-Kauhaluoma laittoi pallon siisti kolmossaumaan ja Ida Lähde toi tamperelaisille avausjuoksun.

Ysit tulivat tasoihin toisessa vuorossa, kun ensin Marianne Roiha järjesteli ulkokentän suosiollisella avustuksella Väreen ensin kakkoselle ja heti perään kolmoselle. Perässä lyömään tullut Heikkinen yllätti Mansen ulkokentän ykkösrajanäpyllä, joka sopivasti kiersi ulospäin. Väre ehti helposti tuomaan lyönnillä tasoitusjuoksun.

Ysit esittivät avausjaksolla tiivistä ulkopeliä, eikä Manse tilanteilla suuremmin päässyt juhlimaan. Se sai kuitenkin jakson voittojuoksun kolmannessa vuorossa, kun lukkari Essi Rytteriltä lipsahti kaksi väärää jokeri Petra Hussan lyöntivuorolla. Ala-Kauhaluoma sai rauhassa tuoda 2-1 voittojuoksun.

Ysit saivat vielä tilaisuuden tulla ottelussa tasoihin neljännessä vuorossa, mutta Mansen ulkokenttä ei ollut yllätettävissä.

Tamperelaiset iskivät toisen jakson alkutahdit ensimmäisessä vuorossa. Tamperelaiset saivat kärjestä luotua ajolähdön ja Susanna Kylä-Kause iski pallon kakkossaumaan, jonka turvin Henna Peltokangas ehti kipittämään Manselle avausjuoksun. Heti perään Mirka Rintamäki laittoi pahan pallon Ysien koppariparin väliin ja Ida Lähde toi Manselle toisen juoksun.

Ulkopeliin oli tiettyjä asioita mietitty. Jotkut asia toimivat ja toiset taas ei. Pelimme on koko ajan parantunut, mutta ulkopelaaminen on se juttu, joka meidän pitäisi saada toimimaan, mietti kaikki Ysien neljä juoksua lyönyt Heikkinen.

Ysien sisäpeli hieman tahmasi ja Manse sai otteen sarjapisteistä. Suurin syy Ysien vaisuhkoon sisäpeliin oli Mansen lukkari Senni Sallinen, joka ajoittain vei Ysien kaarta miten tahtoi. Toisessa vuorossa Sallinen irroitti Emmi Simosen kolmoselta ja kolmannessa vuorossa Sallinen oli hyvin hajulla Susanna Alavan aikeista edetä kohti kolmospesää.

Manse karkasi jo neljän juoksun johtoon neljännessä vuorossa Kylä-Kausen ja Rintamäen iskiessä tamperelaisille juoksut. Ysit eivät kuitenkaan lannistuneet viimeisen tasoittavalla. Heikkinen järjesteli oman lyöntivuoron ensimmäisellä lyönnillään Roihan kolmoselle ja toisellaan kumautti pallon kolmosjatkeelta kauas Kaupin Pesäpallostadionin päätyverkkoihin. Heikkinen kiersi kauden ensimmäisen kunnarinsa ja Ysit olivat juoksun päässä.

Vaihtotilanteissa ei saatu kaverin ykköskeulaa millään kiinni. Avausjakso oli meiltä aika vaatimaton ja siinä tuli melko paljon turhia paloja meiltä. Avausjakson numerot oli tiukat, mutta Manse oli paljon parempi kuin mitä numerot antaa ymmärtää. Toisella jaksolla tultiin Heikkisen läpilyönnillä peliin vielä mukaan, kertoi joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta.

4-3 tilanteessa Ysit saivat vielä kaksi kolmostilannetta luotua, kun Harinen pääsi ensin yrittämään Heikkisen kotiutusta ja hetkeä myöhemmin Emmi Simonen Noora Pasin kotiutusta, mutta Mansen ulkokenttä ei ollut maalyönneillä yllätettävissä.