Viikon ainoassa ottelussa Ysit saa vieraita Pohjois-Pohjanmaalta. Tiistaina vastassa on Pattijoen Urheilijat.

Pattijoki koukkaa Lappeenrantaan Kaakon kiertueellaan. Tänään maanantaina joukkue kohtaa Kuusankosken Puhdin Kymenlaakson puolella ja tosiaankin tiistaina tie vie Etelä-Karjalan puolelle.

Pattijoki on pohjoislohkon kuudentena kerättyään 12 pelissä yhtä monta pistettä (tilanne ennen maanantain ottelua Puhti-PattU).

Lyöjäpuolta hallitsee Iiris Larikka tehoilla 1+16. Kukka-Maria Koutonen on kipittänyt useimmiten juoksun (19) ja Salla Tegelberg on taitanut parhaiten vaihtolyöntien salat (60).

Kaakkois-Suomeen Pattijoki tulee kolmen voiton putkessa. Sen aikana ovat kaatuneet Jalasjärven Jalas, Kajaanin Pallokerho ja Siilinjärven Pesis.

Yseillä on alla viime viikolta synkkä reissu Ikaalisiin. Tarmo oli parempi jaksoin 2-0 (2-1, 2-1) ottelussa, jossa molempien sisäpeli jätti rutkasti toivomisen varaa. Ysit erityisesti pelasi mailan varressa paljon alle potentiaalinsa.

Ysien luottopelaaja Erika Sauvala kertoo joukkueen tiedostavan pisteiden tärkeyden.

– Tärkein ajatus on tietysti se, että meille tärkeät pisteet on jaossa ja ne pitäisi ottaa. Valmistautumista on vähän muokattu koko joukkueen toimesta. Katsotaan miten se osuu meille.

Pelitahti on ollut varsin epärytminen. Ennen juhannusta Ysit oli valtaisassa peliruuhkassa, kun taas sen jälkeen kaksi ensimmäistä viikkoa mennään yhden ottelun viikkotahdilla.

– Siinä on puolensa ja puolensa. Tiiviissä tahdissa ei ehdi treenata ja kuormaa tulee paljon. Toisaalta pysyy taas pelissä kiinni koko ajan. Löysemmän tahdin aikaan taas palautuminen on paljon parempaa ja pelillisiä asioita ehtii pyöritellä enemmän.

Sauvala on yksi Ysien vahvan ulkopelin avaintekijöitä. Joukkue on lunastanut räpylä kädessä joka ilta itselleen mahdollisuuden voittaa.

Vastaavasti sisäpeli on ollut tukkoista ja onnistumisia ei ole tullut putkeen oikein koko alkukauden aikana.

– Siinä pitää parantaa ihan kaikilla osa-alueilla. Ollaan pyöritelty asiaa, eikä se ole loksahtanut kohdalleen oikein millään rosterilla. Onhan asiaa mietitty ja ratkaisuja on haettu, mutta se on vielä vähän vaiheessa, Sauvala myöntää lopuksi.

Otteluennakon tarjoavat K-Market Vapari & Kanneli & Ratakatu.