Pesä Ysit siirtyy juhannuksen viettoon kohtaamalla tiistaina Vanhalla kentällä pohjoislohkon Kajaanin Pallokerhon.

KPK on kerännyt kymmenestä ottelusta kymmenen pistettä, joka oikeuttaa pohjoislohkossa sijaan 10. Ysit vastaavasti on etelälohkon kakkonen kerättyään 11 ottelusta 20 pistettä.

Lappeenrantaan kainuulaiset saapuvat vahvan viikonlopun jälkeen. Se kaatoi perjantaina kotonaan Janakkalan Janan 1-0 ja lauantaina Seinäjoen Maila-Jussit 2-1. KPK siirtyy juhannustauolle Kaakkois-Suomen kiertuneen kautta, sillä tiistaisen Lappeenrannan ottelun jälkeen se suuntaa keskiviikoksi Kuusankoskelle testaamaan Puhdin vireen.

Lyöjäpuolella KPK:n ylivoimainen ykkönen on Mari Kemppinen, joka on kirjannut kahdeksaan otteluun tehot 0+20. Etenijäpuolella päävastuun ovat kantaneet Roosa Piironen (18) ja Miia Vuoti (14). Sama parivaljakko johtaa myös kärkilyöntitilastostoa. Piironen on kerännyt niitä 49 ja Vuoti 46.

Joukkueena KPK on tehdyissä juoksuissa sarjan keskikastia (6,2 ottelua kohden) ja kolmostilanteissa sarjan kolmanneksi viimeinen (12,9). Ysien vastaavat lukemat ovat 7,3 ja 14,8.

Ysien rivistöstä puuttuvat loukkaantumisesta toipuva Sini Satama ja koko alkukauden sivussa ollut Noora Leppälä, joka on palaamassa täysipainoisesti harjoituksiin lähipäivinä.

Ottelu alkaa Vanhalla kentällä tiistaina 18.6.2024 klo 18.

Liput ennakkoon verkkokaupasta.

Otteluennakon tarjoavat K-Market Vapari & Kanneli & Ratakatu.