Ysien kausi jatkuu keskiviikkona, kun joukkue lähtee katkaisemaan Vanhiksella kuuden ottelun mittaista tappioputkeaan Lappajärven Veikkojen kustannuksella.

Yhdeksänneltä sijalta alkaneeseen viikkoon lähtevät Ysit saivat viime viikolla matkustaa kiitettävästi, kun joukkue vieraili ensin keskiviikkona Porissa Pesäkarhujen vieraana, matkasi perjantaina Jyväskylään Kirittärien vieraaksi ja kohtasi Kirittäret vielä lauantaina kotikentällään.

Keskiviikkona Porissa Ysit laittoivat vain yhden ottelun alkukaudella hävinneelle Pesäkarhuille kampoihin, mutta voittoon saakka esitys ei riittänyt. Perjantain ja lauantain esitykset olivat sitten eroavaisuuksiltaan kuin yö ja päivä. Perjantaina etenkin toisella jaksolla Kirittäret iski erinomaisilla lyönneillä Ysien ulkokentästä peräti kolme kunnaria ja rallatteli 20-2 jaksovoittoon.

Lauantaina Ysit osoittivat, että edellisen päivän rumat lukemat olivat vain yksittäisestä ohipelistä johtuvat. Tiivistä ulkopelaamista pelanneet Ysit pitivät hallitsevat Suomen mestarit avausjaksolla 1-1 lukemissa ja toinen jakso ratkesi vasta kolmannessa vuorossa Kirittärien kahteen lyötyyn juoksuun.

Ysit kohtasivat aiemmin tällä kaudella Lappajärven vieraskentällä ja tuolloin kaksi pistettä lähti Lappeenrantaan 0-1 (4-6, 0-0) lukemin.

VASTUSTAJA

Keskiviikon vastustaja Lappajärvi löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta kymmenen. Eteläpohjanmaalaiset nappasivat kauden avausvoittonsa viikko sitten, kun se kaatoi sarjanousija Mynämäen Vesan kotikentällään supervuoron jälkeen 2-1 (2-3, 2-1, 1-0). Ennen tuota voittoa Lappajärvi oli kärsinyt kuusi peräkkäistä tappiota.

Viime viikonloppuna Lappajärvi kohtasi Seinäjoen kahdesti peräkkäin. Kummastakin ottelusta pisteet jäivät seinäjokelaisten laariin 2-0 lukemin.

Lappajärven pelinjohto meni uusiksi jo kolmen kierroksen jälkeen, kun kauden aloittanut Jarkko Kujanpää jätti joukkueen Pesä Yseille kärsityn 0-1 tappion jälkeen. Vetovastuun on tuon jälkeen ottanut vimpeliläislähtöinen Ville Laitila. Avukseen Laitila sai Alajärvellä syntyneen Juha Mäkelän, joka toissa kaudella toimi Jyväskylän Lohen ykkössarjajoukkueen kakkospelinjohtajana.

Lappajärven tilastokärki lyödyissä juoksuissa on Ella Mäkelä, joka kauden yhdeksässä ottelussa on iskenyt neljä juoksua. Eniten juoksuja joukkueelle on tuonut viidessä ottelussa jokerina esiintynyt Kaisa Jaakkola, joka on tuonut yhtä monta juoksua. Kärkilyönneissä joukkueen piikkipaikkaa pitää hallussaan Milla Oravasaari, joka on tällä kaudella kerännyt 31 kärkilyöntiä.

HISTORIA

Pesä Ysit ovat kohdanneet kaudeksi 2017 Superpesikseen nousseen Lappajärven kahdeksan kertaa ja poistuneet voittajina seitsemästi. Ainoa tappio eteläpohjanmaalaisille tuli Vanhiksella kesäkuussa 2017, kun Lappajärvi haki 0-1 (3-5, 2-2) vierasvoiton. Tuon jälkeen Ysit ovat voittaneet seitsemän viimeisintä kohtaamista juoksuin 63-24.

Huomioitavaa on, että Lappajärveä vastaan Vanhalla Kentällä Ysit eivät ole koskaan jääneet alle 50% kärkilyönneissään. Neljästä kohtaamisesta (3 voittoa, 1 tappio) Ysien kärkilyöntiprosentti on 54,75%.