Manse PP katkaisi Ysien kustannuksella kolmen ottelun tappioputkensa hakemalla Vanhikselta kolme pistettä 0-2 (0-3, 0-2) lukemin. Tappio oli Yseille 13. peräkkäinen tamperelaisjoukkuetta vastaan.

Ysien orastavat sisäpeliongelmat jatkuivat kotiottelussa Manse PP:tä vastaan. Poislukien avausjakson parittomia vuoroja, jossa joukkue sai heti vuoron alkuun lyöjällä tilanteen päälle, oli avausjakson kahdessa muussa vuorossa Yseillä ongelmia hyökätä tamperelaisten tiivistä ulkokenttää vastaan.

Manse avasi juoksutilinsä ensimmäisessä vuorossa, kun Anna Ala-Kauhaluoma löi kierrenäpin kakkosrajaan ja Mirka Rintamäki toi joukkueelleen juoksun.

Vielä kolmannessa vuorossa Ysit sai luotua ajolähdöt Henriikka Hariselle ja Siiri Pulkkiselle, mutta ajolähtöjen purkaminen tuotti Yseille vaikeuksia. Eveliina Rantonen huudatti kotiyleisöä iskemällä pallon kakkosrajasta läpi, mutta kunnaria yrittäessään paloi kolmoselle.

Ysien lukkari Fanni Kanervalle sattui musta hetki kolmannen vuoron tasoittavalla, kun Henna Peltokangas ja Mirka Rintamäki pääsivät tuomaan juoksut vapaataipaleella. Pelinjohtaja Lantta reagoi tauolla tuomalla toiselle jaksolle lukkariksi ensimmäisen superpesisottelunsa kakkospolttajana aloittaneen ja Ysien tyttöjen superpesisjoukkueen lukkarina pelaavan Essi Rytterin.

Kanervan siirryttyä jokeriksi tuli lyövään kokoonpanoon Annika Turtiainen numeroksi kuusi.

Manse lyö palloa ruutuun ja luottaa ulkopeliinsä tyylillä tehkää palot jos pystytte. Me ei ihan pystytty tänään, vaikka momentumia oli. Omista paikoista pitäisi pystyä lyömään paremmin juoksuja, vaikka ihan parasta jalkaa ei meillä tänään ollut. On selvää, ettei peliä voikaan voittaa, jos ei tee juoksuja, mutta tämä oli juuri niin Ysit-Manse pelin näköinen ottelu, kuin vain olla ja voi, kuvaili Ysien pelinjohtaja Ville Lantta.

Toisella jaksolla Ysit esittivät erinomaista ulkopeliä. Ensimmäisessä vuorossa Susanna Alava huudatti kotiyleisöä hakemalla vaikean lyönnin keskeltä kenttää ja polttamalla tulisella tappoheitolla Henna Suomisen kakkoselle.

Mansen karattua kolmen juoksun johtoon Ysit sai neljännen tasoittavalle erinomaisen alun, kun ensimmäisenä lyönyt Noora Pasi toimitettiin kolmoselle asti. Ajolähtöä purkaamaan tulleet Emmi Simonen ja Henriikka Harinen eivät kuitenkaan onnistuneet iskemään Manse ulkokentästä juoksua, jolla kiri oltaisiin saatu käyntiin.

En tiedä olinko antanut vaatimattomia ohjeita tai ei oltu niin tarkkaan mietitty, mutta niitä muutamia virheitä ei saisi tulla, sillä ne näkyy taululla heti. Meidän pitää parantaa kotiutuksia, vaikka viimeksi kotipelissä lyötiin 45%:sti kotiin. Ei me tänään huonosti pelattu, mutta Manse oli tänään vahva, päätti Lantta.