Yhdellä juoksulla harvemmin voittaa. Tämä kävi tänään hyvinkin selväksi, kun Hyvinkäällä päiväottelussa Tahko vei kaksi pistettä 1-0 (0-0, 2-1) lukemin.

Neljässä ottelussa yhtä montaa kertaa Ysit ovat voittaneet hutunkeiton. Ensimmäisellä sisävuorolla Ysit saivat nopeaan tahtiin järjesteltyä itselleen ajon, mutta Henriikka Harisen kotiutus karkasi kopiksi. Menetetystä tilanteesta huolimatta uutta ajoa lähdettiin hakemaan heti, mutta Tahkon ulkokenttä oli hereillä ja Sarita Heikkisen eteneminen kolmospesälle tyssäsi, kun pallo jäi polttolinjalle .

Myös Hyvinkää sai omalla vuorollaan luotua ajolähdön nopeaan tahtiin, mutta Pauliina Harisen hermopallo polttolinjaan ei toiminut.

Laajalla Pihkalan kentällä ulkopelin merkitys korostui ja kumpikin joukkue oli selvästi panostanut siihen. Kolmostilanteita Ysit saivat ensimmäisen jakson aikana luotua viisi ja Hyvinkää puolestaan neljä.

Suurinosa kummankin joukkueen kotiutuksista ensimmäisellä jaksolla päätyi joko kopiksi tai suoraan ulkopelaajan räpylään, mutta etenkin Ysien puolelta suhteellisen huikeita suorituksia nähtiin. Toisessa vuorossa Heikkinen näytti lyömisen mallia lyömällä kakkosrajaan kauniin kierteisen varsilyönnin, mutta Tahkon ulkokenttä ehti polttaa Elina Väreen kotipesään niukasti.

Tahko sai mahdollisuuden ottaa jaksovoiton neljännen tasoittavallaan ja järjestelikin nopeasti ajolähdön. Hyvinkääläisten tilanne kuivui kasaan, kun lukkari Fanni Kanerva rynni Essi Ritolan näpyn perään ja kaappasi lyönnin kopiksi polttaen samalla etenijät kotiin ja kolmospesälle.

Ei oikein saatu sisäpeliä tänään auki. Tilanteita saatiin kyllä luotua, mutta tyttöä ei saatu kotiin. Pystyimme kuitenkin pitämään iloisen meiningin päällä ja misssään vaiheessa ei tullut sellaista turhautumisen tunnetta, vaikka koko ajan olikin nolla taululla, kertoi joukkueen ykköspalkittu Fanni Kanerva ottelun jälkeen.

Toinen jakso alkoi samalla tavalla kuin ensimmäinen. Kumpikin joukkue oli ulkopelissään hyvä, eikä vastustajalle annettu hirveästi tilaa juoksujen tekemiseen.

Tahko siirtyi 1-0 johtoon toisen vuoron alussa, kun syöttötuomari katsoi, ettei lukkari Kanervan syöttöasento ollut kunnossa. Ulkokenttä kuitenkin hoiti perään tulleet kaksi tilannetta huolellisesti, sillä Oona Vahvelaisen ja Jessi Vatasen kotiutukset jäivät varmasti Ysittärien räpylöihin.

Ysien sisäpelin hieman tökkiessä Tahko oli karata kahden juoksun johtoon kolmannessa vuorossa, mutta Pauliina Harisen lyönti kopsahti etukentällä suoraan Väreelle, joka poltti etenijät koti- ja kolmospesään.

Ysien otteet sisällä piristyivät selvästi ottelun loppua kohden. Kolmannessa vuorossa pelinjohtaja Ville Lantta nykäisi ykkös-kolmostilanteessa työkalupakistaan yllätysmerkin, mutta Hanna Järven näpy jäi Tahkon ulkokenttän ulottuviin. Perään Kanerva täytti pesät uudelleen, mutta Henriikka Harisen kotiutus painui kopiksi. Vielä kolmaskin yritys Tahkon ulkokenttää vastaan saatiin, mutta hyvinkääläiset kestivät Väreen iskun polttolinjaan.

Ottelun ratkaisuksi muodostui Hyvinkään viimeinen vuoro, jossa Pauliina Harisen järjestämästä ajolähdöstä Petra Jokivalli iski kakkospuolelle vastustamattomasti väliin ja Anni Heikkilä toi Tahkon toisen juoksun. Omalla tasoittavallaan Ysit sai hyökkäysvaihteen heti päälle, mutta Henriikka Harisen isku kakkospuolelle ei riittänyt voittoon.

Tänään peli näytti kahden hyvän ulkopelijoukkueen tekemiseltä. Molemmilla se on ollut hyvällä tolalla, mutta sisäpelissä sekä kotiuttamisessa molemmilla on parannettavaa. Isossa kuvassa olen erittäin tyytyväinen esityksiimme tämän yhdeksän päivän aikana ja tuloksena niistä on viisi pistettä, kertoi joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta ottelun jälkeen.

Joukkueet kohtaavat uudestaan huomenna Lappeenrannassa. Ottelu alkaa Vanhiksella kello 18. Mitä sitten Lantta huomiselta sitten odottaa?

Huomennahan tulee enemmän juoksuja. Molemmathan suorastaan rallattelee ja kummallakin on lyöntipeli kunnossa, murjaisi Lantta vakavoituen pienen naurunhörähdyksen jälkeen.

Noh, molemmat varmaan jatkaa tarkkaa ulkopeliä, mutta uskon, että huomenna nähdään enemmän juoksuja. Molemmat varmaan hieman pähkäilee kotiuttamista ja sitä miten sitä pitäisi tehdä.