Pahasti siipirikkoisena Hyvinkäälle matkanneet Ysit eivät saaneet kunnollista tilaisuutta haastaa Hyvinkään Tahkoa, sillä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisessä vuorossa. Tahkon Sini Mäkelän ja Pauliina Harisen iskettyä hyvinkääläiset johtoon tuli jakson ainoa valonpilkahdus Yseille. Ysit järjesteli kolmostilanteen ja ensimmäistä superpesisotteluaan pelannut Roosa Örså iski pallon hienosti Tahkon kakkoskoppari Titta Siilinin eteen ja Eveliina Rantonen toi Ysien kavennuksen.

Örså pelasi muutenkin hyvin ennakkoluulottomasti, sillä ensimmäisessä vuorossa keväällä 18-vuotta täyttänyt koppari lähti rohkeasti hakemaan eteensä tullutta välilyöntiä syöksykopiksi tällä kertaa kuitenkaan onnistumatta siinä.

Kotijoukkue karkasi jaksovoittoon toisessa vuorossa. Lotta Vahvelaisen, Mäkelän ja Harisen lyönneillä Tahko johti ottelua jo 7-1, kunnes Ysit saivat kavennuksen. Kahden palon tilanteessa Nea Forsell iski pallon hienosti keskisaumaan ja Amanda Timperi kirmasi kavennuksen.

Tahko pääsi toisen jakson alkuun iskemään nopealla tahdilla neljä juoksua ensimmäiseen vuoroon, mutta Ysien ulkokenttä ryhdistäytyi tuon jälkeen. Se jopa onnistui toisessa vuorossa huiputtamaan ykköstilanteessa edennyttä Ellinoora Paltosta täydellisesti.

Peltonen lähti etenemään Titta Siilinin vaihtolyönnillä kohti kakkospesää. Sen sijaan, että etukentällä ollut Elina Muurman olisi yrittänyt polttaa Peltosta, Haminan Palloilijoista viime syksynä Yseihin siirtynyt Muurman nakkasi pallon kolmospesälle Sarita Heikkiselle. Samaan aikaan koppari Roosa Örså ja polttaja Linnea Laatikainen lähtivät juoksemaan kuvitteellisen pallon perään kakkospesän taakse.

Peltonen yritti vielä viime hetkellä pysäyttää etenemistään, mutta oli lopulta kakkoselta irti pallon ollessa edelleen Heikkisen räpylässä kolmospesällä.

Tahko kaunisteli lukemia vielä Ira Jokivallin toimesta. Jokivalli pamautti pallon viimeisellä lyönnillään kakkosrajaa pitkin kohti Pihkalan kentän muuntajaa ja kiersi kunnarillaan 5-0 lukemat taululle.

Sarita Heikkisen tilalle pelinjohtajaksi otteluun noussut Santeri Kytömäki oli tappiosta huolimatta yhtä hymyä. Vaikka avausjakso meni Yseiltä ohi jo toisessa vuorossa oli toinen jakso Kytömäen mukaan jo huomattavasti parempi joukkueelta.

Peli oli meiltä nousujohteista. Ensimmäinen jakso oli vähän selvempi, mutta toisella jaksolla ulkopeli piti tosi hyvin. Olikohan yksi tai kaksi vuoroa, jolloin emme saaneet etenijää kolmoselle, mutta pääsimme kuitenkin haastamaan kotiutuksilla.

Ysien kokoonpano on elänyt varsin radikaalisti viime viikkoina. Siihen nähden Kytömäki oli varsin tyytyväinen uusille pelipaikoille joutuneiden pelaajien esitykseen.

Joukkueesta pitää olla ylpeä, kun päivittäin kokoonpano tuntuu muuttuvan. Noora Leppälä pelasi nyt kolmannen ottelun kolmannella eri pelipaikalla, Amanda Timperi hoiti lukkarin tonttinsa ryhdikkäästi ja Roosa [Örså] sai aamulla tietää, että tulee pelaamaan, eikä kyllä näyttänyt ollenkaan sille, että olisi pelannut ensimmäistä peliä.