Pelinjohtaja Jerry Stenberg on allekirjoittanut Pesä Ysien kanssa jatkosopimuksen, joka ulottuu aina kauden 2026 loppuun. Sopimus sisältää optiovuoden kaudesta 2027.

Pelinjohtajaksi viime syksynä Pesä Yseihin valittu Jerry Stenberg on allekirjoittanut 3+1-vuotisen jatkosopimuksen Pesä Ysien kanssa.

Stenbergin johdolla Ysien kausi Ykköspesiksessä on alkanut erinomaisesti. Joukkue on kerännyt kauden kaikista kuudesta ottelusta sarjapisteitä ja on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputken siivittämänä etelälohkossa toisella sijalla.

Jerry on tehnyt ensimmäisellä kaudellaan erittäin hyvää työtä ja tuloksetkin sen osoittavat. Varsinkin joukkueen fysiikka on parantunut kauttaaltaan ja olemme lajivoimaisempia. Haluamme vahvan jatkumon hyvin alkaneelle kaudelle ja tavoitteenamme on tulevaisuudessa edelleen Superpesis, kertoo joukkueen rakennuksesta vastaava manageri Sakari Myllys.

Pelinjohtajan kiinnittäminen pidemmällä sopimuksella tuo seuralle myös tuleville kausille uudenlaiset lähtökohdat, kun tulevaisuuden joukkueita lähdetään rakentamaan.

Pelinjohtajan kiinnittäminen useammaksi vuodeksi on yksi selkeä askel tässä palapelissä ja sopimuksen myötä saamme myös paremmat lähtökohdat joukkueen rakentamiseen, kun pelinjohtaja on kiinnitetty pidemmällä sopimuksella, Myllys jatkaa.

Stenberg on itse luonnollisesti mielissään jatkosopimuksesta, mutta ensimmäinen kausi Ysien peräsimessä on tuonut myös silmiä avaavan kokemuksen.

Työskentely organisaatiossa, jossa hommat toimii ja saa keskittyä vain valmentamiseen on ollut erittäin miellyttävää. Ei ollut kahta kysymystä ettenkö olisi halunnut jatkaa ja kehittää omalta osaltani seuran toimintaa. Vajaa vuosi joukkueen kanssa on myös avannut silmiäni, että tästä voisi tehdä jotain isompaa, Stenberg kertoo.

Vaikka kuluvaa kautta ei ole pelattu kuin kolmannes antaa pitkä jatkosopimus Stenbergille mahdollisuuden rakentaa mielessään tulevan kauden joukkuetta jo tässä vaiheessa.

Pitkä sopimus myös mahdollistaa sen, että pääsen myös rakentamaan joukkuetta tuleville kausille. Tässä kauden aikana joutuu jo miettimään millaista joukkuetta haluamme rakentaa tuleville kausille niiden tavoitteiden puitteissa, jotka seurajohto meille asettaa.

Nopealla aikataululla viime syksynä Ysien pelinjohtajaksi nimetty Stenberg kehuu joukkuettaan kuuliaisuudesta, mutta sanoo, ettei joukkueen pelaaminen vielä ole valmista.

Jo talvikaudella huomasin, miten miellyttävää tämän kauden joukkuetta on ollut valmentaa. Se näkyy nyt joukkueen esityksissä, miten kuuliaisesti he ovat tehneet talvikaudella töitä. Pelimme on kehittynyt alkukauden aikana ja joukkueen esitys Jyväskylää vastaan oli se mihin olemme menossa, mutta valmista pelaamisemme ei missään nimessä vielä ole.

Stenberg muistuttaa, että alkaneella kaudella joukkueelle ei ole asetettu mitään tavoitteita seurajohdon suunnalta. Se mahdollistaa sen, että joukkue voi harjoitella ja pelata ilman paineita.

Seurajohto ei ole asettanut joukkueelle mitään paineita tälle kaudelle, joten joukkueella ei ole painetta voittaa. Nyt vain harjoittelemme hyvin, pelaamme paremmin ja nautimme pesiksestä. Haluan silti nähdä mihin tämä joukkue tällä kaudella pystyy.