Toista kertaa Juvan Sinisellä Laguunilla järjestettiin naisten Superpesisottelu. Viime vuonna Ysit kaatoivat Kempeleen Kirin suoraan 2-0 ja samoin lukemin kaatui tänä vuonna Siilinjärven Pesis. Sarjan peräpään taistelussa Ysit vei ottelun 2-0 (3-1, 4-3) parempi.

Ottelun alkua heijasti selvästi se, että kummatkin joukkueet ovat sarjataulukon peräpäässä. Etenkin Ysien sisäpelaamisessa näkyi lievä hermostuneisuus, sillä ensimmäisessä vuorossa nähtiin pieniä virheitä niin ulkokentällä, kuin myös sisäpelaamisessa.

Siilinjärvi onnistui rikkomaan kuparisen ensimmäisessä vuorossa, mutta Yseiltä siihen meni useampi vuoro. Kolmannessa vuorossa Ysien superjokerit Henriikka Harinen ja Nea Forsell iskivät juoksut naiseen.

Neljännessä vuorossa Harinen löi Ysit kahden juoksun johtoon ja Siilinjärvi sai tilaisuuden omalla tasoittavallaan taistella jakson voitosta. Kärkietenijä Johanna Pirskasesta rakennettu ajolähtö päätyi kuitenkin paloon ja tilanne kuivui lopullisesti, kun Petra Väistölän kotiutus painui kopiksi.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin toisen jakson avausvuorossa, kun Pesä Ysien Elina Väre iski pallon kakkosrajaa pitkin Sinistä Laguunia reunustavan metsikön laitaan ja kiersi lyönnillään kunnarin.

Haluaisin sanoa, että lyönti oli etukäteen katsottu, mutta siinä lyöntivuoron aikana ajattelin, että siinä voisi olla oikea paikka lyönnille, naureskeli Väre ottelun jälkeen.

Neljän juoksun takaa-ajomatkalta Siilinjärvi teki viimeisellä mahdollisella hetkellä ottelun toisesta jaksosta todellisen trillerin. Hanni-Mari Vainikainen iski viimeisessä vuorossa pallon Ysien kolmoskoppari Eveliina Rantosen yli ja oli kiertää myös kunnarin, mutta tuloksena oli tuli vain kaksi juoksua, joilla Siilinjärvi nousi juoksun päähän.

Hyvässä lyönnissä olen ollut tänä kesänä. Niillä taidoilla, joita joskus olen kerännyt olen yrittänyt auttaa joukkuetta, muotoili Vainikainen ottelun jälkeen.

Siilinjärven pelinjohtaja Erno Tuomainen oli ensimmäistä kertaa Juvan tapahtumassa mukana ja oli tappiota lukuunottamatta tyytyväinen.

Iso kiitos Pesä Yseille ja Juvan kunnalle tälläisen tapahtuman järjestämisestä. Onhan Juva tietynlainen pesispyhättö täällä Etelä-Savossa ja täällä on aina mukana käydä pelaamassa.

Ysien pelinjohtaja Jari Komulainen oli hymyileväinen lehdistötilaisuudessa, kun ensimmäisen kolmen pisteen voiton maistuvuutta kyseltiin.

Kyllähän tämä paljon paremmalta maistuu, kuin Mynämäkeä vastaan saadut kaksi pistettä. Kyllähän puhtaan voiton ottaminen kertoo siitä, että esityksemme oli tänään tasapainoinen. Pieni trillerihän tuosta lopusta saatiin ja oli Vainikaiselta hyvin katsottu lyönti, jos oikeasti tarkoitti lyödä pallon kopparin yli, mietti Komulainen.

Ottelun lehdistötilaisuus: