Kausi alkaa vihdoinkin. Kun muut joukkueet ovat jo pelanneet kaksi ottelua runkosarjaa, aloittaa Pesä Ysit kautensa Hyvinkään Tahkon vieraana. Ysittäret pääsevät sarja-avauksessaan heti TV-kameroiden eteen, sillä ottelu on Ruudun päälähetys.

Vastustaja

Hyvinkää on pelannut tähän mennessä kaksi ottelua, joista sillä on kasassa kolme pistettä. Kummassakin ottelussa se on kohdannut tamperelaisen Manse PP:n. Avausottelussa Tampereella Manse vei voiton supervuoron jälkeen lukemin 2-1 ja kaksi päivää myöhemmin hyvinkääläiset kuittasivat tappionsa kotikentällään voittamalla samoin luvuin.

Joukkueen tehokkaimpana pelaajan on esiintynyt lyöjäjokeri Pauliina Harinen, joka iski kauden avausottelussa yhden ja kahta päivää myöhemmin kotikentällään tyhjensi supervuoroparissa pajatson ajolähdöstä. Harisen lyötyjen juoksujen saldo on siis 1+5=6 ennen tulevaa ottelua.

Hyvinkään pelaajaryhmä pysyi hyvin kasassa talven aikana. Ainoastaan Marianne Penttinen, Jessi Vatanen ja Emmi Hytönen jättivät joukkueen ja tilalle hyvinkääläiset hankkivat Seinäjoen Maila-Jusseista Itä-Lännessä pelanneen ja 11 juoksua viime kaudella lyöneen sekä 26 juoksua tuoneen Laura Kerolan sekä 21 juoksua viime kaudella Seinäjoella tuoneen Netta Rummukaisen.

Historia

Kohtaamiset Hyvinkään kanssa ovat olleet hyvin tasaisia. Kahdeksasta keskinäisestä kohtaamisesta kumpikin on voittanut neljästi. Kolmessa edellisessä kohtaamisessa viime kaudella tarvittiin lisävuoroa, jotta voittaja selviäisi. Viime kauden neljästä kohtaamisesta Hyvinkää voitti kolme ja Ysit yhden.