Naisten Superpesiksessä on kolmella joukkueella vielä kolme ottelua runkosarjaa jäljellä, mutta Pesä Ysien kannalta tärkeimmällä joukkueella eli Kempeleen Kirillä on Ysien tapaan kaksi ottelua jäljellä. Pudotuspelipaikka häämöttää vain kahden pisteen päässä ja seuraavassa hieman taustaa siitä, miten tuo paikka olisi vielä tavoitettavissa.

Kun runkosarjaa on kaksi kierrosta jäljellä on Yseillä vastassaan vielä sunnuntaina vieraskentällä Rauman Fera ja runkosarjan päätösottelussa Vanhiksella Jyväskylän Kirittäret. Kahdeksatta paikkaa hallussaan pitävä Kempeleen Kiri kohtaa kotonaa sunnuntaina Hyvinkään Tahkon ja viimeisellä kierroksella keskiviikkona kotonaan Lappajärven Veikot.

Sarjatilanne 02.08.2019

7. Rauma, 27 pistettä (Sunnuntainen ottelu Pesä Ysejä vastaan jäljellä)
8. Kempele, 20 pistettä (Kaksi ottelua jäljellä)
————————————————————————————
9. Pesä Ysit, 18 pistettä (Kaksi ottelua jäljellä)
————————————————————————————
10. Mynämäki, 11 pistettä (Kolme ottelua jäljellä)
11. Lappajärvi, 2 pistettä (Kaksi ottelua jäljellä)

(Sijoilla 1-8 olevat pudotuspeleihin, 9:nnellä sijalla olevan kausi päättyy runkosarjaan ja sijat 10-11 pelaavat joutumisesta Superpesiskarsintaan ja tuon ottelusarjan häviäjä kohtaa Ykköspesiksen toiseksi sijoittuneen Superpesiskarsinnassa)

Ysien sarjapaikka ilman karsintoja on suhteellisen turvassa. Kymmenennellä sijalla oleva Mynämäki tarvitsisi kaksi pisteetöntä tappiota Yseiltä ja kolme puhdasta 2-0 voittoa tulevista vastustajistaan, jotka ovat perjantaina Pori (vieras), sunnuntaina Manse PP (koti) ja ensi keskiviikkona Lapua (vieras). Realistisesti ajateltuna sarjanousijan tehtävä ottaa yhteensä yhdeksän pistettä sarjan kahdelta kärkijoukkueelta ja sarjavitoselta tuntuu yhtä mahdottomalta tehtävältä, kuin tätä kirjoittavan miehen kiipeäminen Mount Everestin huipulle edes šerpan kyydissä.

Seitsemänteen sijaan Yseillä ei ole mahdollisuutta, vaikka voitto sunnuntaina Raumalta tulisikin. Kahdeksanteen sijaan tarvitaan siis vähintään kolme pistettä, sillä tasapisteissä verrattaessa kaikkia voittoja Kempele on Ysejä edellä. Todennäköistä siis on, että kolme pistettä ei tule riittämään.

Ainoat skenariot, joissa Ysit menevät pudotuspeleihin ovat ne, joissa Kempele saa korkeintaan kolme pistettä kahdesta viimeistä ottelustaan. Tuolloinkin Ysit eivät saa jäädä Kempeleen kanssa tasapisteisiin, sillä Ysit jäävät kaikkien voittojen määrää tai viimeistään kolmen pisteen voittojen määrää verrattaessa pudotuspelien ulkopuolelle.

Olettamuksia ja spekulaatioita voi tehdä maailman loppuun saakka. Vaikka Ysit voittaisivat sunnuntaina ja keskiviikkona vastustajansa suoraan 2-0, niin sekään ei välttämättä riitä. Jos Kempele voittaa yhdenkin jakson sunnuntaina Hyvinkäätä vastaan tarkoittaa se keskiviikon kierroksella sitä, että Ysit tarvitsevat apua sarjan viimeisenä olevalta Lappajärveltä.

Paikka kahdeksan parhaan joukossa ei siis ole missään olosuhteissa omissa käsissä.