Naisten Superpesiksen runkosarjan puoliväli tulee Pesä Ysien kohdalta täyteen, kun Vanhikselle saapuu vieraaksi sarjaa johtava Lapuan Virkiä.

Ysit vierailivat sunnuntaina sarjanousija Mynämäen Vesan vieraana ja kotimatka Lappeenrantaan oli pisteetön, kun Mynämäki nappasi 1-0 (7-4, 7-7) kotivoiton. Tappiosta huolimatta sarjan perää pitävät Mynämäki ja Lappajärvi ovat neljän pisteen päässä Yseistä. Sarjataulukosta Ysit löytyvät yhdeksänneltä sijalta tasapisteissä kahdeksantena olevan Kempeleen Kirin kanssa.

Vastustaja

Tämän kauden sarjassa Lapuan Virkiä ei ole vielä hävinnyt peliäkään, vaan johtaa sarjaa puhtaalla 11-0 saldolla. Ainoastaan kolmesti vastustaja on onnistunut viemään siltä pisteitä. Tuossa ovat onnistuneet Hyvinkään Tahko toukokuun puolivälissä, Porin Pesäkarhut toukokuun lopussa ja viimeisimpänä Kempeleen Kiri, joka niisti lapualaisilta pisteen kesäkuun alussa.

Lapua pelasi edellisen kerran viime perjantaina, jolloin se vieraili Mynämäellä. Lapua nappasi selvän 2-0 vierasvoiton jaksoin 1-8, 0-5. Neljänä edellisenä kautena sarjan lyöjäkuningattareksi kruunattu Janette Lepistö iski tuossa ottelussa kunnarin ja kuusi tavallista.

Lapua menetti talven aikana kolme pelaajaa siirtomarkkinoilla ja nappasi yhtä monta tilalle. Viime kauden joukkueesta Neea Mikkola sekä Sanni Syrjälä siirtyivät Kempeleen Kirin paitaan ja Mirka Rintamäki vaihtoi Pohjanmaan lakeudet Manse PP:n paitaan.

Tilalle seura hankki Kempeleeltä Essi Kyllin, sarjasta luopuneesta Oulun Lipottarista Eveliina Lämsän ja Veera Tyynelän Janakkalan Janasta.

Historia

Pesä Ysit ja Virkiä ovat kohdanneet Superpesiksessä kaikkiaan 36 kertaa. Ysit ovat voittaneet keskinäisistä kohtaamisista seitsemän ja Lapua 29. Viimeisin Ysien voitto on kolmen kauden takaa, kun 15.05.2016 Lapua kaatui Vanhalla Kentällä supervuoron jälkeen 2-1 (5-4, 0-10, 2-1).