Pesä Ysit on kiinnittänyt ison palasen tulevaisuuttaan syöttölautasen äärelle, kun lukkari Essi Rytteri on solminut sopimuksen seuran kanssa.

17-vuotias lukkari Essi Rytteri on allekirjoittanut Pesä Ysien kanssa 1+2 -vuotisen pelaajasopimuksen. Huhtikuussa 18 vuotta täyttävä Rytteri pelasi viime kaudella uran ensimmäiset Superpesis ottelunsa ja on Pesä Ysien oma kasvatti.

Toukokuun lopussa Manse PP:tä vastaan uran ensimmäisessä superpesisottelussaan polttolinjassa aloittanut Rytteri siirtyi kesken ottelun lautasen äärelle ja osoitti hyvin nopeasti, ettei hän nuoresta iästään huolimatta kumarrellut kokeneempia vastustajiaan. Joukkueen pelinjohtaja Jari Komulainen kuvaileekin lukkariaan pelipäältään poikkeukselliseksi.

Halusimme ehdottomasti kiinnittää Essin useammaksi vuodeksi seuraan, koska hän on joukkueen tärkeimpiä tulevaisuuden kulmakiviä. Hänellä on poikkeuksellisen hyvä pelipää, jota lukkareilta vaaditaan. Hänestä myös huomaa, että polte kehittymiseen ja pelin ymmärtämiseen yksityiskohtaisemmin on todella suuri.

Pesä Ysit panostaa kaikkiaan 16 ottelua viime kaudella ja niissä neljä juoksua lyöneeseen Rytteriin alkavan talven ja tulevien kausien aikana lukkarivalmennuksen puitteissa.

Pesäpallossa lukkari ja lyöjäjokeri ovat eniten joukkueen yksilöurheilijoita. Haluamme tukea täysillä Essin kehitystä omalla pelipaikalla ja on iso etu, että Essi saa yksilöityä lukkarivalmennusta, Komulainen kertoo.