Pesä Ysien kausi päättyy keskiviikkona runkosarjaan, kun Rauman Fera nappasi 2-0 (2-0, 2-0) voiton Raumalla. Myöskään Ysien sarjapaikka ei ole enää uhattuna, kun Mynämäki hävisi kotonaan Tampereelle.

Ysien alku ottelulle ei ollut helppo. Joukkueen kaksi ensimmäistä vuoroa olivat ohi jo neljän lyöjän jälkeen ja vasta kolmannessa se pääsi sisäpelissään oikeanlaiseen rytmiin. Kaikkiaan neljästä ensimmäisen jakson kolmostilanteesta kaksi tuli kolmannessa vuorossa. Ensin Henriikka Harinen pääsi yrittämään Petra Laakkosen kotiutusta ja perään jalkavammasta pelikuntoiseksi toipunut Elina Väre Hanna Järven kotiin tuomista, mutta kummastakaan tilanteesta ei juoksua saatu aikaiseksi.

Fera iski neljänteen vuoroon kaksi juoksua. Jakson raumalainen sankari oli Tinja Töyrylä, joka ensin lyöntivuoronsa ensimmäisellä lyönnillä iski Ysien polttolinjasta Niina Nukarisen kotiin ja viimeisellä lyönnillä yllätti Ysien takakentän Meea Lehtisen tuodessa raumalaisten toisen juoksun. Pallon tultua koppareiden haltuun Töyrylä jäi hetkeksi odottelemaan kakkospesälle ennen siirtymistään kolmoselle. Vaikka Feran pelinjohtaja Toni Ojala yritti puhua ottelun pelituomaria Tero Heikkilää muutamaankin kertaan ympäri pysyi tuomaristo päätöksessään ja eväsi Töyrylältä kunnarin.

Juoksija odotti kakkospesällä, mihin kiinniottajan heitto lähtee, ja vasta sitten lähti etenemään. Jos Töyrylä olisi edennyt pysähtymättä kohti kolmosta, olisi kunnari hyväksytty, kertoi Heikkilä ottelun jälkeen.

Ysit saivat viimeisen tasoittavalle luotua kaksi tilannetta, mutta tasoituksen tekijöiksi ei Yseistä ottelussa ollut. Sarita Heikkisen järjestelemään ajoon lyömään tulleen Harisen kotiutus päätyi etupelaajan räpylään ja Emmi Simosen kotiutuskaan ei tuottanut tulosta.

Ysien toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin. Sisäpelaamisen ollessa hieman tukossa ei tilanteita saatu luotua. Fera puolestaan onnistui heti ensimmäisellä vuorollaan, kun Töyrylä ensin kotiutti Kati Tanhuan välilyönnillä ja hetkeä myöhemmin oli tuomassa joukkueensa toista juoksua, kun Tilda Tuomi iski pallon väliin.

Läpi toisen jakson kumpikin joukkue esitti hyvää ulkopelaamista. Koko toisella jaksolla nähtiin vain neljä kolmostilannetta, joista Fera käytti ensimmäisessä vuorossa kummatkin hyväkseen Ysien kotiutuksen painuttua ulkokentän räpylään.

Essi Rytteri järjesteli kolmannessa vuorossa Hariselle kahden palon ajon, mutta lyöjäjokerin ruuti oli ottelussa märkää. Neljännessä vuorossa Ysit saivat kahden palon tilanteessa järjesteltyä Simosen toimesta Marianne Roihan kolmoselle, mutta ennen kuin kotiutusta päästiin edes yrittämään päättyi ottelu, kun Annika Turtiaisesta tuli takapalo kakkoselle.

Tappio merkitsi sitä, että Ysien kausi päättyy runkosarjaan. Kun Mynämäki hävisi Manse PP:lle 1-2 ja Kempele nipisti Hyvinkään Tahkolta iltapäiväpelissä yhden jakson, voivat Ysit korkeintaan päätyä Kempeleen kanssa tasapisteisiin, mutta häviävät kaikkien voittojen määrässä. Samoin Mynämäki ei voi tavoittaa Ysejä, vaikka se voittaisikin kaksi viimeistä vastustajaansa, sillä Yseillä on kaudelta kuusi voittoa ja Mynämäellä kolme.