Porin Pesäkarhut vei kaikki kolme sarjapistettä, eikä jättänyt vahvalla ulkopelillään Yseille suuria tilaisuuksia uhata sen voittoa. Porilaisille pisteet 2-0 (5-2, 6-0) lukemin.

Kovin hermostuneen näköisesti kaksi ensimmäistä vuoroaan pelanneet Ysit eivät loppujenlopuksi saaneet suurta mahdollisuutta aloittaa kiriään, kun kotijoukkue Pesäkarhut karkasivat toisessa vuorossa jo 5-0 johtoon. Avausvuorossa porilaiset löivät nopeaan tahtiin kolme juoksua, kun Emilia Linna, Susanna Puisto ja Eveliina Tuominen onnistuivat käyttämään eteen tulleen mahdollisuuden hyväkseen.

Puisto ja Linna löivät toisessa vuorossa vielä juoksut naiseen, mutta kolmannessa tiiviisti pelanneiden porilaisten ulkokenttä osoitti pientä haavoittuvaisuutta, kun ensin Annika Turtiaisen ovela lobby lyönti yllätti Porin ulkokentän ja Marianne Roiha toi Ysien ensimmäisen juoksun. Perään Henriikka Harisen lyönti kakkospuolelle sirvahti ulkopelaajasta kentän ulkopuolelle ja Noora Pasi karkasi kolmoselta tuomaan Ysien toisen juoksun.

Porin kolmas sisävuoro jäi ennätyslyhyeksi. Ysien lukkari Fanni Kanerva haki vuoron neljäntenä lyöjänä lyöneen Susanne Ojaniemen näpyn kopiksi ja Ojaniemi esti tätä selvästi ottamalla kontaktin Kanervaan. Ottelun päätuomari tuomitsi tuomariston kesken lähes kymmenminuuttiseksi venyneen palaverin päätteeksi niin etenemässä olleet Henna Jukan ja Emilia Itävalon kuin lyömässä olleen Ojaniemen palaneeksi ja porilaisten vuoro loppui siihen.

Ysien kiri kuitenkaan viimeisessä vuorossa ei tuottanut tulosta, vaan porilaisten ulkokenttä piti Ysit viimeisessä vuorossa juoksuitta.

Bussissa sovittiin, että tehdään pelin alkuun tiettyjä juttuja ja eipä niitä sitten tehtykään, mietti suhteellisen sanaton Annika Turtiainen.

Pori tuli yhtä vahvasti toisen jakson alkuun kuin ensimmäisenkin. Linna ja Puisto iskivät juoksut naiseen ja kun vielä Maria Suominen onnistui kolmosrajasta iskemään porilaisille kolmannen juoksun lähti Ysit jälleen kolmen juoksun takamatkalta toiseen vuoroon. Ysit saivat avausvuorossa luotua kolme peräkkäistä ajotilannetta, mutta Sarita Heikkisen, Emmi Simosen tai Harisen kotiutukset eivät tuottaneet juoksuja.

Pori oli varmasti tänään parempi ja niin kuin sen varmaan kaikki näkivät. Pieniä asioita parantamalla numerot olisivat voineet olla inhimillisemmät, mutta tietysti itse pitää pystyä tekemään juoksuja, kertoi joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta.

Pesäkarhut iski toisen jakson ratkaisun jo toisessa vuorossa, kun Ojaniemi, Puisto ja Linna iskivät juoksut Ysien ulkokentästä. 6-0 takaa-ajotilanteesta lähteneet Ysit eivät onnistuneet rikkomaan kuparistaan, vaan viimeiseen vuoroon saakka porilaiset pitivät nollan Ysien sarakkeessa.

Ysit palaavat Porista Lappeenrantaan reiluksi päiväksi ja matkaavat perjantaina Jyväskylään, jossa vastaan tulee Kirittäret. Joukkueet kohtaavat myös lauantaina Lappeenrannassa. Lantta ottaa viikonlopuksi pelkästään hyviä asioita mukaansa illan ottelusta.

Kirittäret peleihin viedään mukana hyviä asioita. Pelattiin kolme nolla-vuoroa Porin vahvajalkaista ryhmää vastaan ja saimme muutamia vaihtoja ihan laadukkaillakin lyönneillä aikaan ja ne käy kyllä Kirittärien kenttään, mietti Lantta.