Pesä Ysit eivät saaneet Porin Pesäkarhuilta edes tilaisuutta taistella ottelun voitosta, vaan kummankin jakson alussa porilaisryhmä karkasi johtoon, eikä siitä luopunut. Pesäkarhuille lopulta pisteet 0-2 (2-6, 0-7) lukemin.

Pesäkarhut sai ensimmäiseen vuoroon ladattua pesät täyteen, mutta Ysien ulkokenttä kesti vielä Emilia Linnan tilanteen. Maria Suomiselle pedattua tilannetta Pori ei kuitenkaan jättänyt käyttämättä ja Suomisen lyönnillä Emilia Itävalo toi ottelun avausjuoksun.

Porilaisten toinen juoksu tuli suhteellisen halvalla, kun Milla Oksan vaarattoman näköinen maapallo takakentälle painui aina tulostaululle saakka. Milla Lindström kirmasi aina kakkoselta saakka tuomaan porilaisten toisen juoksun, Oksan itse edetessä kakkoselle.

Toisessa vuorossa Ysit nostivat päätään taistelun merkiksi ja Henriikka Harisen maapallo linjaan riitti Elina Väreelle, joka toi Ysit juoksun päähän. Kolmannessa porilaiset kuitenkin karkasivat kun Susanne Ojaniemi näpytti ensin Milla Jukan kotiin ja perään Susanna Puisto iski tilanteeksi jo 1-4.

Ysit saivat vielä kolmannella vuorollaan tilanteen päälle, mutta Annika Turtiaisen kakkosrajanäpy johti paloon ja uuden tilanteen saaneen Nea Forsellin kotiutus painui kopiksi.

Pesäkarhujen karattua Henna Jukan kunnarilla ja Emilia Linnan lyönnillä jo 1-6 johtoon nähtiin tasoittavalla vuorolla pieni harvinaisuus, kun Pesäkarhujen lukkari Noora Matikka antoi kolme väärää putkeen ja Susanna Alava sai jolkotella kakkoselta saakka kotipesään.

Toinen jakso oli nopeasti ohi, kun Pori iski ensimmäisessä vuorossa kaksi ja toisessa kolme juoksua viiden eri pelaajan onnistuessa kotiutuksessa. Kolmanteen vuoroon Ysit sai luotua jakson ainoan kolmostilanteen, mutta Harisen kotiutus päätyi ulkokentän räpylään kopiksi.

Nämä ovat sellaisia pikkujuttuja, mistä kuskin paikka annetaan vastustajalle. Kahdella palolla pallo väliin ja sitten laittoman jälkeen keskeltä painuu pallo läpi, kaverille uusi kierros lyöjiä ja taas ollaan kymmenen minuuttia ulkokentällä. Kun avausvuoron saisi menemään kärkijoukkueita vastaan nolla-nollaa tai jopa tekemällä yhden, niin se antaisi jaksolle ihan eri luonteen, mietiskeli joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta ja jatkoi

Vaikea tehdä juoksuja, kun kaveri pelaa niin syvältä ja sillä tasolla, niin vaikeahan sinne väliin on lyödä. Siihen tarvitaan huippulyöntejä, että Porin ulkokentästä irtoaa pinnoja.