Haminan Palloilijoita viimeiset kolme kautta edustaneet Piitu Saarinen ja Ella Latva-Panula ovat tehneet 1+1 -vuotiset sopimukset Pesä Ysien kanssa.

Saarinen on Kuusankosken Puhdin kasvatti, joka viime kaudella pelasi suurimman osan kaudesta Suomensarjaa Haminan riveissä. Runkosarjassa Saarinen paukutti 13:een otteluun peräti 4+44=48 juoksua olleen koko Suomensarjan lyöjätilaston seitsemäs. Ykköspesiksessä Saarinen on pelannut kaikkiaan 74 ottelua Haminan ja Espoon Pesiksen paidassa lyöden 1+52=53 juoksua.

Hyvä ja innostunu fiilis tulevasta kaudesta. Itsellä tuli uralle vähän uusi suunta ja kun Pesä Ysit osoitti kiinnostuksen, tuntui siirtyminen seuraan luonnolliselta valinnalta tähän hetkeen. Hyvä joukkue ja kovat tavoitteet ensi kaudella tuo hirveesti lisää intoa jo pitkään talvikauteen. Yhdessä Ellan kanssa tuodaan joukkueeseen ainakin kovaa taistelutahtoa ja paljon naurua, Saarinen kertoo.

Latva-Panula puolestaan on Kauhajoen Karhun kasvatti, joka myös alkukauden edusti Haminaa Suomensarjassa, mutta liittyi siirtorajan kynnyksellä Ykköspesiksen Jalasjärven Jalaksen riveihin. Alkukaudella Suomensarjassa Latva-Panula iski kahdeksassa pelaamassaan ottelussa 2+11=12 juoksua ja toi 29 juoksua. Loppukauden Jalasjärven visiitti jätti tilastoihin viidessä ottelussa merkinnät 1+1=2 juoksua ja kahdeksan tuotua. Ykköspesiksessä Latva-Panula on edustanut viimeisen seitsemän kauden aikana Haminan ja Jalasjärven lisäksi Kankaanpään Mailaa ja Nurmon Jymyä.

Pitkästä aikaa edessä kausi, jolloin en ole matkapelaajana ja innolla senkin vuoksi odotan tulevia harjoituksia, kun yksin tekemistä on aiempaa vähemmän. Odotan uuden joukkueen tapaamista ja sitä, että päästään tekemään töitä yhdessä kohti tulevaa kesää ja isoja tavoitteita. Parasta, että siirrymme Piitun kanssa molemmat Yseihin ja voin luvata, että tämä kaksikko on ainakin valmis taistelemaan ja tekemään kovasti töitä. Hymy ei kovin helpolla meidän kasvoilta hyydy ja annetaan sen varmasti tulevana kesänä näkyä.

Toiminnanjohtaja Ville Lantan mukaan Haminasta Lappeenrantaan siirtyvät pelaajat tuovat mukanaan tärkeitä ominaisuuksia, niin ulko- kuin sisäpeliin.

Saarinen tuo vaihtoehtoja ulkopeliin monellekin paikalle ja sitä kaivattua lyöntivoimaa, jota on toivottu katsomoa myöten. Latva-Panula puolestaan on erittäin hyvä lisäpalanen etukentällemme ja hänen nopeat jalat antavat pelinjohdolle lisävaihtoehtoja sisäpeliin.