Kauden ennätysyleisö oli saapunut Vanhalle Kentälle seuraamaan Pesä Ysien ja Seinäjoen Maila-Jussien välistä ottelua. Vierailijat hakivat Vanhikselta kaksi pistettä 0-1 (1-4, 3-3) lukemin.

Pesä Ysien avausvuoro antoi viitteitä ensimmäisen jakson kulusta. Sisäpelissä avausvuoroon kotijoukkue ei saanut pelaajaa ykköspesää pidemmälle ja ulkovuorollakin Anni Laakson lähettämä pallo takakentälle painui tulostaululle saakka. Ennen kuin ilta-aurinko oli ajatella painumista pilvien taakse, johti Maila-Jussit jaksoa 0-3.

Aina toisen vuoron loppuun asti Ysien sisäpeli ei lähtenyt rullaamaan, vaan tarvittiin peräti 11 yritystä, ennen kuin pelajaa saatiin kakkospesälle asti. Seinäjoki ehti Aino-Kaisa Mantereen lyömällä juoksulla karata jo 0-4 johtoon, kunnes Ysit heräsivät taistelemaan.

Kolmannessa vuorossa Hanna Järven lyönti kakkospuolelle toi tärkeän avausjuoksun, mutta Susanna Alavan järjestämästä ajolähdöstä ei kiriä saatu enää päälle. Päätösvuorossa tilanne saatiin vielä luotua, mutta Maila-Jussien lukkari Johanna Karjanlahti haki kopiksi Nea Forsellin lyhyen kotiutuksen ja jakso päättyi kolmeen haavaan ja kahteen paloon.

Seinäjoki sai ensimmäiset juoksut vähän halvalla ja olimme ensimmäisen jakson vähän vaisuja. Seinäjoen tehdessä 0-3 taululle, niin ei saatu siitä omaa peliä enää lähtemään käyntiin. Toisella jaksolla saimme ulkopeliä sellaiseen kuntoon, että pystyimme taistelemaan pelin voitosta. Se helpotti sisäpeliäkin, mietti joukkueen kapteeni Marianne Roiha.

Toinen jakso alkoi kuten ensimmäinenkin. Mantere iski ykkösrajasta jakson avausjuoksun, mutta tällä kertaa Ysit tulivat kaikilla omilla vuoroillaan ottelussa tasoihin. Ensimmäisessä vuorossa ottelun tasoitti Forsell, toisessa Henriikka Harisen millintarkka lyönti kakkosjatkeelle toi kotiin Järven ja kolmannessa vuorossa Järvi kotiutti Elina Väreen.

Yseillä oli tilaisuus neljännen tasoittavalla napata jaksovoitto 3-3 tilanteessa, mutta Harinen viimeisenä lyöjänä ei onnistunut tuomaan Järveä kotiin.

Iso harmitus. Olisin toivonut, että yksi piste olisi saatu. Avausjakson teema oli kopinnosto ja kohdalta kiinni ottaminen. Emme kohdalta saaneet kiinni, eikä kopitkaan nousseet, murjaisi joukkueen pelinjohtaja Ville Lantta.