Perjantaina Vanhalla kentällä pelataan hyvin tärkeistä pisteistä, kun yksi Ysien päävastustajista Mynämäen Vesa saapuu vieraaksi.

Keskiviikkona Ysit vierailivat Hyvinkäällä Tahkon vieraana, eikä suuria tilaisuuksia päästä haastamaan Tahkoa ollut oikeastaan missään vaiheessa. Ensimmäinen jakso ratkesi heti kättelyssä, kun Hyvinkää takoi toisessa vuorossa viisi juoksua ja meni 7-1 johtoon.

Toisen jakson esitys oli Yseiltä huomattavasti parempi ja joukkue roikkui kiusallisen matkan päässä, mutta tuonkin jakson Tahko vei lopulta lukemin 5-0.

Ysit löytyvät sarjataulukosta 12:nnelta sijalta kolmella sarjapisteellä. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen Yseillä on saldona yksi voitto ja seitsemän tappiota. Pisteitä joukkue on kerännyt kauden avausottelusta Roihuttaria vastaan sekä yhden pisteen reilu viikko sitten Seinäjoen Maila-Jusseilta.

Vastustaja

Mynämäen Vesattaret löytyvät puolestaan sarjataulukon kymmenenneltä sijalta. Kuusi sarjapistettä napanneilla varsinaissuomalaisilla on kymmenen ottelun jälkeen kasassa kaksi voittoa ja kahdeksan tappiota. Voitot ovat tulleet Siilinjärven Pesiksestä (2-0) ja Kempeleen Kiristä (2-1). Lisäpisteen Vesattaret onnistuivat nipistämään kohdatessaan Kempeleen toistamiseen, kun Kempele vei pisteet Mynämäellä lukemin 2-1.

Viime syksyn ja talven aikana Hanakat-areenan lähettyvillä ovi kävi tiuhaan kumpaankin suuntaan. Joukkueesta poistui viime kauden päätteeksi peräti yhdeksän pelaajaa. Räpylät ja piikkarit naulaan ripustivat Fanni Elo, Maria Kitola-Penttinen, Jaana Marjamäki-Kekola ja Minttu Mäkinen. Muualle viimekauden päätteeksi siirtyivät Sini Haataja Joensuun Mailaan, Petra Kerola Jalasjärven Jalakseen, Riina Korkiamäki sekä Henna Nurmi Porin Pesäkarhuihin ja Oona Rantomaa Roihuttariin.

Uusia pelaajia Mynämäelle saapui kaikkiaan seitsemän. Taru Finnilä Espoon Pesiksestä, Heidi Kirjala ja Iida Tikkakoski Turku-Pesiksestä, Jutta Kuoppala Vaasan Mailattarista, Vilma Kupari Seinäjoen Maila-Jusseista, Katriina Luoma Roihuttarista ja Johanna Moisander tamperelaisesta Manse PP:stä.

Joukkueeseen liittyi ennen kauden alkua myös Liinu Turpela Seinäjoen Maila-Jusseista. Turpelan lainasopimus kesti heinäkuun alkuun saakka. Tällä viikolla Mynämäki nappasi riveihinsä Joensuuhun viime talvena siirtynyt Sini Haatajan, joka liittyi joukkueeseen 21.7 kestävällä lainasopimuksella.

Joukkueen lyöjätilastoa johtaa lyöjäjokeri Taru Finnilä, joka on iskenyt kymmeneen otteluun yhtä monta juoksua. Superpesiksen lyöjätilastosta Finnilä löytyy sijalta 22.

Etenijätilastossa Mynämäen ykkönen on yhdeksän juoksua tuonut Heidi Kirjala. Superpesiksen etenijätilastosta 25:nneltä sijalta löytyvä Kirjala johtaa tilastokategoriaa niukasti, sillä Jessika Sihvonen on kaksi tuotua juoksua perässä.

Joukkueen kärkilyöntitilastoa johtaa Kirjala, joka on kerännyt kymmenessä ottelussa 44 kärkilyöntiä. Huomioitavaa on, että Kirjalan kärkilyönneistä 42 on tullut pelkästään kentällemenoista.

Historia

Pesä Ysit ja Mynämäen Vesa ovat kohdanneet Superpesiksessä neljästi. Ysit eivät kuitenkaan ole kertaakaan onnistuneet voittamaan Mynämäkeä kahden kauden aikana puhtaasti, vaan kolmessa ottelussa on tarvittu supervuoroa tai kotiutuslyöntikisaa ja kertaalleen Mynämäki on voittanut Ysit lukemin 1-0.

Ysit ovat kuitenkin kahden ottelun voittoputkessa, sillä viime kaudella Mynämäki kaatui ensin supervuoron jälkeen Vanhiksella 2-1 (3-1, 0-3, 1-0) ja myöhemmin Mynämäellä myös supervuoron jälkeen lukemin 1-2 (4-6, 3-1, 1-2).