Pitkä odotus on ohi. Keskiviikkona 8.5.2024 klo 18 pallo nousee ilmaan ja Ykköspesis starttaa Pesä Ysien ja Ikaalisten Tarmon kohtaamisella.

Ottelun alla molempien vireestä on varmasti kysymysmerkkejä ilmassa. Ysien osalta harjoituskauden loppuvaihteet eivät sujuneet toivotulla tavalla, kun takatalvi pilasi yhden leiriviikonlopun kokonaan ja myös otteluperuutus sotki suunnitelmia.

Kokoonpanon suhteen tilanne on varsin hyvä. Poissa sarja-avauksesta ovat pidempään vammojaan kuntouttaneet Noora Leppälä ja Lotta Anttonen. Joukkueessa on leveyttä tällä hetkellä kiitettävän paljon ja pelinjohdolla on siitä johtuen valinnanvaraa avauskokoonpanoa laadittaessa.

– Hemmetin hyvällä fiiliksellä ollaan. Juuri oli palaveri ja kysyin jännittääkö, niin käsiä nousi ylös. Se on hyvä merkki. Pikkuisen pitää tässä kohtaa jännittääkin, pelinjohtaja Jerry Stenberg lausahtaa.

Pelillisesti Stenberg uskoo joukkueen parantavan harjoituspeleihin nähden. Joukkue ei päässyt pelaamaan yhtään ottelua ideaalikokoonpanolla ja joissakin peleissä poissaoloja oli enemmän kuin yhden käden sormien lukumäärä. Siksi tarkkaa kuvaa joukkueen tasosta juuri toukokuun alussa on vaikea lausua.

– Kuviot on selkeitä mitä pelataan. Vastustajan jutut on osittain hyvin tiedossa, mutta ihan oman pelin kautta tätä pitää lähteä pyörittämään. Ollaan keskitytty viimeiset treenit niihin asioihin, mitkä meillä ovat sakanneet. Ja yksi muutos liittyy pelinjohtamiseen. Näette sen huomenna.

Ikaalisten Tarmo on sarjanousija. Stenbergin mukaan osa pelaajista ei ole kovin tuttuja vielä. Lisäksi he ovat solmineet yhteistyösopimuksen Manse PP:n kanssa, mikä tuo kauden aikana luontaisesti jonkin verran pelaajaliikennettä.

– Niiltä, jotka tunnetaan hyvin, pitää tietysti lähteä ottamaan hyvät asiat pois, mutta esimerkiksi kauden avaavaksi lukkariksi on parikin vaihtoehtoa. Meillä on onneksi pelaajia ympäri Suomen ja ne tietää tosi paljon pelaajista. Se on auttanut meitä valmistautumisessa.

Ottelu alkaa Vanhalla kentällä keskiviikkona klo 18. Ottelu on samalla osa Ysit tekee hyvää-kampanjaa, jossa on kerätty varoja Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry:n hyväksi. Kampanjaan osallistuvat kumppanit tarjoavat kaikille katsojille ilmaisen sisäänpääsyn.

Otteluennakon tarjoavat K-Market Vapari & Kanneli & Ratakatu.